Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 513 kJ / 1 796 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 97,20 g | 
| Tuky | 129,70 g | 
| Vláknina | 20,19 g | 
| Cholesterol | 651 mg | 
| Sodík | 627 mg | 
| Sůl | 0,50 g | 
| Sacharidy | 35,26 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Volskou oháňku nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejte na vyšší teplotu, oháňku opečte do tmavohněda, přilijte 1 l vody, přikryjte a vařte 2 hodiny.
	Krok 2: Cibuli a zeleninu očistěte, nakrájejte na malé kousky a na másle osmahněte do zlatova. Přidejte koření a sherry. Maso vyjměte, vykostěte, kosti vařte dalších 60 minut.
	Krok 3: Vychladlé maso nakrájejte na malé kostičky. Polévku pomalu slijte přes jemné plátno, aby byla čirá. Vložte maso, zahřejte, ochuťte a podávejte.
Zveřejněno 6. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Vývar z volské oháňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/40y1
Moje poznámka
					
				
Vývar z volské oháňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/40y1
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 4 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 43 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 43 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 48 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vývar neloupaná cibule, 
						
						
							polévka z volské oháňky recept
						
					
						Suroviny:
						
							oháňka hovězí, 
						
						
							olej, 
						
						
							cibule, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							celer, 
						
						
							pórek, 
						
						
							rajče, 
						
						
							máslo, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							sůl, 
						
						
							česnek, 
						
						
							tymián, 
						
						
							sherry
						
					
	
			
	
	
Komentáře (6)
No co?
No vyhodit, že
Stojí psáno: "Polévku pomalu slijte přes jemné plátno, aby byla čirá."
" maso nakrájejte na malé kostičky."
No, někde jste se patrně sekl, že
Litr vody? Tož to bude síla!
Ale líbí se mi, že nepočítáte pepř po kusech
***
Není nezbytné do VÝVARŮ zeleninu krájet...
...a cibule se vaří NELOUPANÁ
***
OT
Na oddělení tuku se dá koupit konvička
https://www.google.cz/search?ei=-1rhW-vsAcrIwALX5p...