Pečené uzené vepřové oháňky

isindy Kuchařka:

Vepřové maso 27 názorů

517

Suroviny

2 ks uzených vepřových ocásků
1 velká cibule
5 dkg slaniny
3 stroužky česneku
olej
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oháňky omyjeme a dáme na trochu oleje do pekáčku spolu s cibulí nakrájenou na měsíčky, plátky slaniny a celými neoloupanými stroužky česneku. Podlijeme mírně vodou a přikryjeme alobalem.

  2. Pečeme v troubě při 175°C přibližně 60 minut + 10 minut odkryté na 250°C. Průběžně potíráme maso výpekem, případně ještě trochu podlijeme.

  3. Příloha jakákoli dle chuti, u nás dnes bramborové vějířky a špenát, ale luxusní jsou i s čerstvým chlebem, křenem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené uzené vepřové oháňky

  • ka-spel ka-spel(neregistrovaný)

    isindy: tak to je ovšem prasárna dát si k takové dobrotě gamrihnus.:-((

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak se mi podařilo ocásky sehnat a včera jsme měli k obědu,ale s kedlubnovým zelím a brambory,bylo to super.:yes:Bylo na tom opravdu tak krásného masa,určitě zase brzo koupím.:-K:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Ivi, blíží se doba oběda, stačilo by mi to masenko, k němu patička čerstvého chleba a zelenina. :-p;-):yes: +15 :yes:

    Odpovědět

  • carlos carlos(neregistrovaný)

    :-O:-O jova, to chci :-O:-O

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    +12, k tomu neni co dodat. :yes::-p,:-p,:-p:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já bych si to dala třeba s koprovkou, nebo palačinkami, to je fuk!!:-)):-D, jen kdybych to měla na stole!!:-p

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • maris maris

    Já mám špenát ráda, ale dala bych si s chutí zelíčko:-p:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Ivčo, a tak to já bych si zase dala s tím špenátem, a ják. Vypydá to moc jedle a ty tlapičky z bramb. těsta to vše ještě více umocnují.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Colombo, máš mé pochopení - jsou jídla, vůči kterým mám blok a nemůžu ani při nejlepší vůli ;-) ale špenát za 4,50 bych taky nemohla, já jedině sekaný či čerstvý, ty mražené protlaky semletého čehosi ve mě nebudí důvěru :-8...ale čerstvý chleba je správná volba :yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Ne, ne já špenát prostě nepozřu a nepozřu - za mlada jsem ho měl všude kolem - nic levnějšího tenkrát nebylo a platí to do dnešních dní - mražený špenátový protlak Kaufland akce 4,5O,-Kč !!! Já bych to mohl s čerstvým chlebem a dvakrát !!!

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Ivo, to vypadá na opravdovou dobrotu:yes: Nedivím se, že tvůj manžel funí:-D Určitě spokojeností:-)):yes:+9

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Jani, je to žr..dlo :-D:-D:-D manžel tu teď funí spíš jak hroch než že by řval jak tygr :-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ivo, já tady asi budu řvát, jak tygr:-((;-):-)):-D:yes::yes: Ježíšku na křířku, to je žr...dlo!!:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: veprove ocasky uzene uzené ocásky uzené vepřové ocásky uzený vepřový ocásek pecene uzene ocasky uzený ocásek pečený uzený ocásek uzený ocásek pečený uzená ohánka uzený ocásek recept uzené ocásky recept uzené ocásky recepty vepřové uzené ocásky uzené vepřové ocásky recepty pecene uzene veprove ocasky vepřové ocásky uzené recept vepřový uzený ocásek pečená oháňka vepřové ocásky uzene pecene ocasky

Zapomněl/a jsem heslo