Pečené uzené vepřové oháňky

isindy Kuchařka:

Vepřové maso 27 názorů

517
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Suroviny

2 ks uzených vepřových ocásků
1 velká cibule
5 dkg slaniny
3 stroužky česneku
olej
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oháňky omyjeme a dáme na trochu oleje do pekáčku spolu s cibulí nakrájenou na měsíčky, plátky slaniny a celými neoloupanými stroužky česneku. Podlijeme mírně vodou a přikryjeme alobalem.

  2. Pečeme v troubě při 175°C přibližně 60 minut + 10 minut odkryté na 250°C. Průběžně potíráme maso výpekem, případně ještě trochu podlijeme.

  3. Příloha jakákoli dle chuti, u nás dnes bramborové vějířky a špenát, ale luxusní jsou i s čerstvým chlebem, křenem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené uzené vepřové oháňky

  • ka-spel ka-spel(neregistrovaný)

    isindy: tak to je ovšem prasárna dát si k takové dobrotě gamrihnus.:-((

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak se mi podařilo ocásky sehnat a včera jsme měli k obědu,ale s kedlubnovým zelím a brambory,bylo to super.:yes:Bylo na tom opravdu tak krásného masa,určitě zase brzo koupím.:-K:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull

    Ivi, blíží se doba oběda, stačilo by mi to masenko, k němu patička čerstvého chleba a zelenina. :-p;-):yes: +15 :yes:

    Odpovědět

  • carlos carlos(neregistrovaný)

    :-O:-O jova, to chci :-O:-O

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    +12, k tomu neni co dodat. :yes::-p,:-p,:-p:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Já bych si to dala třeba s koprovkou, nebo palačinkami, to je fuk!!:-)):-D, jen kdybych to měla na stole!!:-p

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • maris maris

    Já mám špenát ráda, ale dala bych si s chutí zelíčko:-p:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Ivčo, a tak to já bych si zase dala s tím špenátem, a ják. Vypydá to moc jedle a ty tlapičky z bramb. těsta to vše ještě více umocnují.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Colombo, máš mé pochopení - jsou jídla, vůči kterým mám blok a nemůžu ani při nejlepší vůli ;-) ale špenát za 4,50 bych taky nemohla, já jedině sekaný či čerstvý, ty mražené protlaky semletého čehosi ve mě nebudí důvěru :-8...ale čerstvý chleba je správná volba :yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Ne, ne já špenát prostě nepozřu a nepozřu - za mlada jsem ho měl všude kolem - nic levnějšího tenkrát nebylo a platí to do dnešních dní - mražený špenátový protlak Kaufland akce 4,5O,-Kč !!! Já bych to mohl s čerstvým chlebem a dvakrát !!!

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Ivo, to vypadá na opravdovou dobrotu:yes: Nedivím se, že tvůj manžel funí:-D Určitě spokojeností:-)):yes:+9

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Jani, je to žr..dlo :-D:-D:-D manžel tu teď funí spíš jak hroch než že by řval jak tygr :-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ivo, já tady asi budu řvát, jak tygr:-((;-):-)):-D:yes::yes: Ježíšku na křířku, to je žr...dlo!!:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo