Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí jablečný závin s ořechy a javorovým sirupem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 846 kJ /
1 875 kcal
Bílkoviny24,53 g
Tuky102,45 g
Vláknina27,90 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 224 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy199,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše na těsto zpracujeme, zabalíme do folie a necháme 2 hodiny odpočinout. Krok 2: Mezitím oloupeme jablka a nakrájíme na tenká půlkolečka nebo nastrouháme na velkém slzičkovém struhadle.
Jednu hrst ořechů pomeleme a druhou hrst posekáme nahrubo. Krok 3: Odpočaté těsto rozválíme, hustě posypeme pomletými ořechy a karamelovým cukrem. Pak po celé ploše urovnáme jablka, posypeme nasekanými ořechy, brusinkami, citronovým cukrem a poklademe tenkými plátky másla. Krok 4: Přehneme kraje a srolujeme. Přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem a pečeme na 170 C° až nám krásně zrůžoví. Krok 5: Hotový závin necháme zchladnout, nakrájíme, každou porci pokapeme javorovým sirupem a ozdobíme brusinkami.

Zveřejněno 17. 11. 2018

Poznámka autorky medanek

Množství je na jednu velkou nohavici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VMq1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VMq1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
štrůdl s javorovým sirupem, strudl s orechama, ořecovy jablečný závin, orechovy zavin, jablečný závin s ořechama, jablečný závin recept, jablečný sirup recept

Suroviny:
mouka hladká, tuk, žloutek, voda, sůl, jablko, brusinky, ořechy, máslo, cukr, cukr citronový, sirup javorový, vejce

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu