Pečenáče z hub

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Houby 20 názorů

Suroviny

lesní houby
hladká mouka
vejce
strouhanka
sůl
olej na smažení
cibule
Nálev:
1 díl octa
2 díly vody
sůl
cukr
celý pepř
bobkový list
nové koření
několik kuliček jalovce
snítka rozmarýnu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné houby nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance.

  2. Obalené houby usmažíme dozlatova a necháme vychladnout.

  3. Zatím svaříme nálev. Množství vody, octa, soli a cukru dáme podle množství připravených hub a podle toho, jak chceme nálev pikantně kyselý nebo sladký.

  4. Do vhodných sklenic naskládáme hotové řízečky, prokládáme je půlkolečky cibule a sem tam snítkou rozmarýnu.

  5. Zalijeme vlažným nálevem, uzavřeme a dáme odležet.

Poznámka

Takový podobný recept jsem kdysi četla v nějakém časopise, ale, bohužel, jsem si ho neschovala. Dneska jsem improvizovala podle toho nápadu :o)

Až ochutnáme, napíšu výsledek!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečenáče z hub

  • gabriela weishauplova gabriela weishauplova

    dělám často ...jen stačí i lák na okurky a splní to svoje :yes:

    Odpovědět

  • houba houba

    casino: že se tomu říká "po mlynářsku" neznamená, že jsem to napsal blbě.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    houba: nevím, mně se blátivá nezdá :-). Jasně, každý má chutě jiné a určitě je dobré napsat pod recept nějaké vylepšení :-p.

    Odpovědět

  • houba houba

    Angel 666: strouhanka i kdyz opečená je blátivá pak v nálevu. Polohrubá mouka, nevím, že se tomu říká po mlynářsku, je jemná. Ale to byl pouze můj příspěvek, doporučení k vyzkoušení.

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666(autorka receptu)

    Po mlynářsku, to je pouze v mouce, dělám pečenáče z ryb ;-). Ale ty houby nám nějak lépe chutnají v klasickém trojobalu :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    houba:
    Takže po mlynářsku, že:yes:
    No jo, no... Tak jste to prve blbě napsal, že?;-)

    Odpovědět

  • houba houba

    casino: Trojobal nikoliv, pouze a jenom ta polohrubá mouka. Mnou ověřeno, že mnohem lepší a jemnější chuť než se strouhankou.

    Odpovědět

  • casino casino

    houba:
    Píšete PH mouka v trojobalu místo strouhanky.
    No, já mám ověřeno a mančaftem na rybích pečenáčích potvrzeno, že víc proti klasice chutnalo provedení "po mlynářsku":-)

    Odpovědět

  • houba houba

    Recept na pecenace je dobre kazdy rok ozivit. Jestli letos jeste budou huby, mozna se jeste nekomu hodi. Dovolim si poradit, ze mnohem, mnohem lepsi nez strouhanka, je polohruba mouka. Vyzkouseno a nikdy jinak!

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    S dovolením jsem přidala foto, netušila jsem, že recept tu už je, chtěla jsem jej přidat aktuálně v létě. Tyto byly v lednici od října a v pohodě. :-p

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    magdalenka: napsala jsem ti vzkaz, dnes jsem je kvůli tobě otevřela-jsou bez chyby, takže minimálně půl roku, pravděpodobně i déle, pokud jsou potopené v nálevu :-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ako dlho to, prosím, vydrží bez sterilizácie? Dík.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    ukládám:-)):yes:

    Odpovědět

  • Jolča Jolča(neregistrovaná)

    V sobotu jdu na houby, tak to ihned vyzkouším ;-)Nezkoušel to někdo zavařit s Dekem ?:-p

    Odpovědět

  • fli.cek fli.cek(neregistrovaný)

    Tak Vám můžu napsat že jsem to jedla poprvé loni a opravdu ÚŽASNÉ,akorát žě tam bylo malinko bílého vína.No ono to vypydá jako kdyby to nekdo již ,,použil,,ale opravdu NAM :-!:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pečenáče z hub recepty z hub houby jako pečenáče nálev na pečenáče z hub pečenáče z hub recept recept na pečenáče z hub pecenace houbové pečenáče houby pečenáče recept na houbové pečenáče pečenáče recept obalené houby recepty zhub houby ve sladkokyselém nálevu nálev na pečenače nálev na houby pečenáče nálev lák na pečenáče google pecenace z hub houby v sladkokyselem nalevu

Zapomněl/a jsem heslo