Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 037 kJ / 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,17 g |
Tuky | 35,17 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 3,71 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 24,51 g |
Postup přípravy
To, že jsou slávky čerstvé, poznáme tak, že se při manipulaci zavřou. Pokud se slávka nezavře, je nutné ji vyhodit.
Omyté slávky dáme do většího hrne, přilijeme vodu a rychle přivedeme k varu.
Slávky se během vaření otevřou, pokud se nějaká slávka neotevře, je nutné ji vyhodit.
Po cca 5 minutách by měly být všechny slávky otevřené, nyní je scedíme. Vodu si ponecháme. Krok 2: Do hrnce nebo do hluboké pánve nalijeme olivový olej, přidáme červenou cibuli nakrájenou na jemno a opékáme. Po několika minutách, když cibule zesklovatí, přidáme česnek a krátce opečeme.
K cibuli a česneku přilijeme bílé víno a povaříme asi 5 minut. Krok 3: Když se víno zredukuje, přidáme rajčata. Ideálně plechovku rajčat pokrájených na malé kousky + cca 300 ml rajčatového pyré.
Do omáčky přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a tymián.
V tuto chvíli přidáme do omáčky vodu, ve které jsme uvařili slávky - množství dle toho, jak hustou chceme omáčku.
vše ještě krátce povaříme.
Dle chuti můžeme ještě přidat sušený česnek, případně i cukr, pokud je omáčka příliš kyselá. Krok 4: Do hotové omáčky přidáme uvařené slávky.
Podáváme s čerstvým pečivem (a bílým vínem :)).
Zveřejněno 8. 11. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slávky s rajčatovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2VgJ
Moje poznámka
Slávky s rajčatovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2VgJ
Nejnovější recepty
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 3 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 17 hodinami
Arabský hummus
Přidáno před 18 hodinami
Cuketová placka vhodná pro diabetiky
Přidáno před 18 hodinami
Pórkový krém
Přidáno 21. 5. 2025 11:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi se sýrovou omáčkou
Sova1 před 16 minutami
Rychlé tvarohové knedlíky ovocné
Markeeta před 21 minutami
Lotrinské těstoviny
Stepanka.M. před 36 minutami
Letní koláč
Freya98 před 43 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
Eva1mamina před 53 minutami
Vepřová plec na hořčici
dexulka před 1 hodinou
Čokoládovo-banánové muffiny
Roubalka8 před 3 hodinami
Jahodové muffiny
Petra.21 před 4 hodinami
Čevabčiči se sýrem
E. J. K. před 13 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Jedlik před 15 hodinami
Tématické fráze:
rajcatova omáčka,
slavky rajčatová
Suroviny:
slávky,
olej olivový,
cibule červená,
česnek,
rajče,
víno bílé,
sůl,
pepř,
šťáva citronová,
tymián,
cukr
Komentáře (2)
Nepíšete kolik vody
Běžně se slávky podrobují tortuře teplem jen tak nasucho a ony si "vodu" pustí samy
No, na rcp se mi líbí, že na 2 porce se počítá s 1 kg mlžů
...a nejen Italové si něco podobného dávají v přiměřeném množství na těstoviny