Suroviny
Porce: 4+
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 477 kJ / 353 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,17 g |
| Tuky | 13,55 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 117 mg |
| Sodík | 1,57 g |
| Sůl | 3,65 g |
| Sacharidy | 20,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šunková panenka v ovocné šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E3vK
Moje poznámka
Šunková panenka v ovocné šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E3vK
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 7 minutami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 2 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 8 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 8 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na pizzu
Mon17 před 4 minutami
Maminčin rýžový nákyp
jalamo před 24 minutami
Koláč linecký s tvarohem a jablky - i pro CRISP
Wilma před 1 hodinou
Cop s jablečno-kokosovou náplní
Wanilor před 2 hodinami
Maminčiny palačinky
kimlo před 2 hodinami
Jablkové hrnkové lívanečky
Kristina1 před 2 hodinami
Polévka šup-šup
Danulka52 před 4 hodinami
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 4 hodinami
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 5 hodinami
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 5 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
vývar,
šunka,
hořčice plnotučná,
olej olivový,
bobkový list,
tymián,
jablko,
pomeranče,
sůl
Komentáře (6)
Speciálně kachní prso - to je fakt kumšt, asi nejlepší je spolehnout se na hmat, tlak prstu, ptactvo obecně by mělo být propečené, tady já medium nee...ale zas ne moc....kuřecí prso je méně rizikové na přípravu....
Vepřová panenka - já preferuji přípravu na pánvi ( odkrojím palec a použiji jinak, váleček musí být souměrný) a pak napevno zatáhnout do dvojitého alobalu a nechat 10 minut dojít....mezitím dodělat šťávu z výpeku...No a nebo nechat v alobalu vystydnout a na jemné plátky použít třeba na vittelo tonnato místo telecího, vyzkoušeno mnohokrát, výborné...
casino: Po 15 minutách už právě růžová není, je to kumšt odhadnout tak krátkou dobu, aby byla hotová a uvnitř zůstala ještě malinko růžová. Čím více ji pak budete péct, tím bude tužší, protože ztratí šťávu. Osobně nemám v oblibě maso, které se po nakrojení tváří, že je ještě téměř syrové - moje top je něco mezi well done a medium.
Jj, máte pravdu
Ale avšak ne každému šmakuje růžové maso...
Já si např. více než na předpisově pár minutek dělaných kachních prsou, pochutnám na prsou z tradičně pečené (třeba i pár hodin při nízké teplotě) kachničky (naposledy zrovínka včéra