Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 611 kJ / 2 058 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,96 g |
Tuky | 4,84 g |
Vláknina | 42,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 434,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme rýži zvlášť v hrnci.
Krok 2: Na cibuli, kterou zpěníme na sádle, případně i s trochou špeku, dáme podusit hlívu ústřičnou, nakrájenou na nudličky. Necháme cca 10 minut dusit pod pokličkou, občas zamícháme, přidáme drcený kmín, sůl, pepř a nakonec i uzenou papriku.
Smícháme s uvařenou sypkou rýží a podáváme s čerstvým salátkem. Krok 3: Salát z čerstvé zeleniny: několik druhů salátů vložíme do mísy (použila jsem dubáček, polníček a rukolu), přidáme nakrájená rajčata, čerstvý hrášek a okurku polní (oloupanou a nakrájenou na kostičky), jemně osolíme, opepříme a pokapeme balsamikem.
Smícháme s uvařenou sypkou rýží a podáváme s čerstvým salátkem. Krok 3: Salát z čerstvé zeleniny: několik druhů salátů vložíme do mísy (použila jsem dubáček, polníček a rukolu), přidáme nakrájená rajčata, čerstvý hrášek a okurku polní (oloupanou a nakrájenou na kostičky), jemně osolíme, opepříme a pokapeme balsamikem.
Zveřejněno 9. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hlívové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3L9
Moje poznámka
Hlívové rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A3L9
Nejnovější recepty
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno před 10 hodinami
Masová klubíčka
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky k vínu a pivu
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houby na smetaně
Sahula před 4 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Sahula před 4 hodinami
Kuličky z mletého hovězího masa
Pedros před 4 hodinami
Zapečené rolky z kotletky
Pavel13Novak před 6 hodinami
Jemné kynuté jahodové knedlíky
1anoli1 před 7 hodinami
Škvarková pomazánka
Valis před 8 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
Lucinka85 před 9 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
Tereziena před 10 hodinami
Karlovarské knedlíky I
klasimova před 10 hodinami
Banánový chlebíček s ořechy a zlatými rozinkami
Zuzka1023 před 11 hodinami
Suroviny:
rýže,
hlíva ústřičná,
cibule,
sádlo,
kmín celý,
paprika sušená uzená,
pepř,
špek
Komentáře (12)
Ale tady se mi líbí i ten salátek
Vem to nešť, že toto není rizoto, ale uvařená rýže s něčím...
***
Ale ta hlíva mi bere dech...
Stojí psáno "Necháme cca 10 minut dusit..."
Má oblíbená trhovkyně mi vnutila hlívu ústřičnou, ať prý uvařím guláš...
Hlívu jsem dělal včéééra prvně...
Odkrojil jsem takřka dřevnatý spodek...
Jednotlivé lupeny jsem podélně natrhal...
Napřed jsem asi 20 minut dusil na cibuli...
Pak jsem dodělával varem asi hodinu...
Hlívu patrně rozvařit nelze, furt je all dente...
No, začínám pochybovat, zda to vůbec byla hlíva ústřičná, že