Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 987 kJ / 475 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,54 g |
| Tuky | 0,67 g |
| Vláknina | 6,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 24 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 107,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Panenku zbavíme povrchových blanek, které by při pečení ztuhly, kroutily se a nebyly by stejně jedlé. Předehřejeme troubu na 220°C.
Krok 2: Maso pouze osolíme a na povrchu jemně potřeme olejem. Brambory omyjeme, nakrájíme ve slupce na čtvrtinky a dáme na plech, osolíme.
Krok 3: Mezi brambory uděláme volné místo, kam položíme panenku a vše vložíme do horké trouby. Necháme bez dozoru péct asi 25 minut.
Krok 4: V misce smícháme med, hořčici a Maggi a poté důkladně potřeme horní stranu panenky (trošičku směsi si ponecháme) a necháme dalších 10-15 minut dopéct podle toho, jak moc chceme mít maso propečené.
Krok 5: Během dopékaní v malém kastrůlku ohřejeme pár lžic vývaru, do kterého přidáme zbytek kořenící směsi a vytvoříme jakousi šťávičku na zalití panenky na talíři.
Krok 6: Po upečení maso vyndáme z trouby a necháme ještě tak pět minut odpočinout, nakrájíme na plátky a můžeme servírovat. Panenku jsem servírovala s brambory z pekáčku, ale je možné k nim dát třeba jenom salát např. z mého receptu Salát s mrkvičkou, viz Poznámka.
Zveřejněno 27. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medová panenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90MD
Moje poznámka
Medová panenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/90MD
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 14 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 16 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 1 hodinou
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 2 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 2 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 10 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 13 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 13 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 15 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 15 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 15 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 16 hodinami
Suroviny:
olej slunečnicový,
sůl mořská,
med,
hořčice,
maggi,
vývar,
brambory
Komentáře (1)