Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 242 kJ / 58 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 0,40 g |
Vláknina | 4,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 9,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkve nastrouháme, okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky, jarní cibulky na kolečka a ledový salát můžeme nakrájet na tenké nudličky (jako zelí).
Krok 2: Vše smícháme s octem, olejem a citronovou šťávou (namícháme poměrově dle vlastní chuti, případně můžeme i jemně osolit) a necháme alespoň na hodinu v chladu odležet, aby se chutě promísily.
Krok 3: Můžeme podávat samostatně či jako vynikající lehkou přílohu k masovým pokrmům.
Zveřejněno 24. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ledový salát s mrkvičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKEB
Moje poznámka
Ledový salát s mrkvičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKEB
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 4 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 2 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 4 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 6 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 6 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 7 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 7 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 7 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 9 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 9 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Lennulinka před 9 hodinami
Suroviny:
salát ledový,
mrkev,
okurka salátová,
cibulka jarní,
šťáva citronová,
ocet balsamiko,
olej
Komentáře (1)