Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 294 kJ / 548 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,70 g |
Tuky | 14,03 g |
Vláknina | 25,46 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 183 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 59,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sojové nudličky dáme vařit do vývaru připraveného z 1/2 l vody a hovězího bujónu, vaříme asi 10 min do změknutí. Nudličky scedíme, vývar nevyléváme.
Krok 2: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony, sojové maso a chvíli restujeme, přidáme koření a podlijeme vývarem, aby nám paprika nezhořkla. Pak přidáme na kostičky nakrájenou papriku a zamícháme do vroucí směsi polentu - ta nám guláš zahustí. Až guláš odstavíme, vmícháme česnek. Podáváme jen tak nebo s pečivem.
Zveřejněno 20. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sojový guláš s polentou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nzWR
Moje poznámka
Sojový guláš s polentou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nzWR
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Andredka před 4 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 6 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 6 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 6 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 8 hodinami
Valašské frgály
suneno před 9 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 9 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 9 hodinami
Domácí kmínový chleba
Montecarlo před 10 hodinami
Tématické fráze:
recepty s polentou,
vaření s polentou,
sojový guláš,
sojové maso nadýmání,
sojové nudličky,
guláš s polentou,
bona vita recepty,
guláš ze sojovych nudlicek,
guláš,
vegetariansky sojovy gulas,
sojové maso bona vita,
sojový guláš recept,
sojove nudlicky s polentou,
sojové maxso a nadýmání,
co s polentou,
sojove nudličky gulaš,
sójové nudličky jako guláš,
jak se vaří sojový guláš,
sojové maso s polentou,
recept s polentou
Suroviny:
nudličky sojové,
bujón hovězí,
žampióny,
paprika čerstvá zelená,
cibule,
česnek,
olej,
polenta,
paprika sušená sladká,
koření gulášové
Komentáře (3)
Díky Klarisce za komtář a doplnění:)
Sojový guláš vařím podobně, ale vývar ze sojového masa vždy vylevám. Jednak ho dělám šíleně slaný a kořeněný (aby nebyly uvařené nudličky mdlé), jednak to doporučuje výrobce sojového masa Bona Vita, jako prevenci nadýmání případně dalších lehkých zažívacích obtíží. Dále doporučuje vařit sojové maso 15-20minut v otevřené nádobě