Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 312 kJ / 1 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,17 g |
Tuky | 135,18 g |
Vláknina | 19,87 g |
Cholesterol | 287 mg |
Sodík | 4,83 g |
Sůl | 11,75 g |
Sacharidy | 47,63 g |
Postup přípravy
Žampióny, (pokud máme čerstvé,) také oloupeme a v kutru drobně posekáme.
Šunku, kapii, sýr a uzenou slaninu pokrájíme na menší kostičky, cibuli na kolečka, šalotku na drobno a česnek prolisujeme. Krok 2: Nejprve nachystáme rajčata.
Každé rajče rozkrojíme, osolíme, posypeme špetkou oregana, a pokapeme balsamikem. Krok 3: Na pánvi s 1 lžící oleje osmažíme slaninu s šalotkou do sklovita, přidáme česnek, posekané žampióny, osolíme, opepříme a chvíli podusíme.
Do částečně vychladlé směsi přidáme šunku, sýr, kapii, ochutnáme a je-li potřeba, ještě dochutíme solí, pepřem a naplníme přichystané portobelo. Krok 4: Pekáček vytřeme olejem, poklademe plátky cibule, položíme portobelo a kolem vyskládáme rajčata. Pečeme přikryté alobalem cca 18 minut při 170 C° Krok 5: Servírujeme na talíři s balsamikovými rajčátky, zdobené zelenou natí jarní cibulky.
Jako příloha může být jakákoliv úprava brambor, nebo i pečivo.
Zveřejněno 9. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené portobelo plněné houbovo-šunkovou směsí a pečená balsamiková rajčátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3kX
Moje poznámka
Zapečené portobelo plněné houbovo-šunkovou směsí a pečená balsamiková rajčátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3kX
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 17 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 17 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 17 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 17 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánové muffiny s čokoládou
MirkaP před 45 minutami
Pařížský salát
Teenka3105 před 13 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 15 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 16 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 16 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 16 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 18 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 18 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 18 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 19 hodinami
Suroviny:
šunka,
žampióny,
sýr plátkový,
cibule šalotka,
kapie,
slanina uzená,
cibule,
česnek,
olej olivový,
sůl,
pepř bílý,
rajče,
koření oregáno,
sůl,
ocet balsamiko,
cibulka jarní
Komentáře (3)