Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 013 kJ / 2 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,95 g |
Tuky | 91,04 g |
Vláknina | 38,10 g |
Cholesterol | 263 mg |
Sodík | 96 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 387,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mouky rozdrobíme droždí. V hrnku rozpustíme máslo a přidáme do něj cukr a mléko. Zamícháme, vlijeme do mísy s moukou.
Krok 2: Vypracujeme těsto, uděláme bochánek a necháme 15 minut pod utěrkou odpočívat. Mezitím připravíme jablka.
Krok 3: Těsto rozdělíme na čtyři části, každou vyválíme, naplníme a zabalíme.
Krok 4: Záviny pečeme na 170°C dozlatova. Po upečení je ještě horké potřeme máslem a pocukrujeme.
Zveřejněno 10. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin z maminčina notesu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3MJ
Moje poznámka
Jablečný závin z maminčina notesu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3MJ
Nejnovější recepty
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 15 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 19 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládový piškot
Monkrizova před 9 minutami
Čočka na kyselo
Paion před 42 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
brtna před 46 minutami
Jednoduché punčové řezy
Koffi před 1 hodinou
Rychlá omáčka z mletého masa na špagety
HancaSvarc před 1 hodinou
Vepřové steakové plátky v troubě
Marylka před 1 hodinou
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Kakoska před 1 hodinou
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
limosek před 2 hodinami
Výpečky z vepřového kolene
Pedros před 2 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
droždí,
mléko,
máslo,
strouhanka,
jablko,
ořechy vlašské,
skořice,
cukr,
rozinky
Komentáře (3)