Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 013 kJ / 2 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,95 g |
Tuky | 91,04 g |
Vláknina | 38,10 g |
Cholesterol | 263 mg |
Sodík | 96 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 387,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mouky rozdrobíme droždí. V hrnku rozpustíme máslo a přidáme do něj cukr a mléko. Zamícháme, vlijeme do mísy s moukou.
Krok 2: Vypracujeme těsto, uděláme bochánek a necháme 15 minut pod utěrkou odpočívat. Mezitím připravíme jablka.
Krok 3: Těsto rozdělíme na čtyři části, každou vyválíme, naplníme a zabalíme.
Krok 4: Záviny pečeme na 170°C dozlatova. Po upečení je ještě horké potřeme máslem a pocukrujeme.
Zveřejněno 10. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin z maminčina notesu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3MJ
Moje poznámka
Jablečný závin z maminčina notesu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3MJ
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 7 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 12 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 16 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 3 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 7 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 9 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 9 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 9 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 10 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 12 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 13 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
droždí,
mléko,
máslo,
strouhanka,
jablko,
ořechy vlašské,
skořice,
cukr,
rozinky
Komentáře (3)