Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 671 kJ / 1 116 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,33 g |
| Tuky | 52,91 g |
| Vláknina | 25,28 g |
| Cholesterol | 545 mg |
| Sodík | 288 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 109,63 g |
Postup přípravy
Do vyšší nádoby o objemu minimálně 1 litr nasypeme 100 ml mouky a přilijeme 80 ml vlažné vody, aby po rozmíchání vzniklo husté těsto. Nádobu uzavřeme potravinářskou fólií a zajistíme gumičkou. Necháme stát při pokojové teplotě.
Do druhého dne by se měly objevit drobné bublinky. Do nádoby přisypeme dalších 100 ml mouky a vodu tak, aby opět vzniklo těsto hustější konzistence. Opět uzavřeme fólií a necháme stát.
Do dalšího dne kvásek výrazně nabude na objemu a bublinky budou větší. Opět zopakujeme postup z minulého dne .
Do čtvrtého dne kvásek opět nabude a bubliny budou velké. Tento den můžeme kvásek použít, nebo ještě krmení kvásku zopakovat a použít až další den. Krok 2: Postup na kyselo:
Sušené houby zalijeme vodou a necháme 30 minut odstát. Do kuřecího vývaru přidáme kmín, namočené sušené houby a brambory nakrájené na kostky. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pak přidáme kvas rozmíchaný s vodou. Vaříme do změknutí brambor. Krok 3: Do menší pánve dáme sádlo a cibuli nakrájenou na kostičky. Zpěníme a přidáme vejce, umícháme tak, aby zůstala tekutá. Umíchaná vejce přidáme do polévky a nakonec přisypeme nasekanou pažitku. Dle potřeby dosolíme.
Zveřejněno 29. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošské kyselo s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7QD1
Moje poznámka
Krkonošské kyselo s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7QD1
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 23 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová kolečka
zonoro před 1 hodinou
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 3 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 4 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 5 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 5 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 6 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 6 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 8 hodinami
Suroviny:
mouka žitná chlebová,
voda,
vývar kuřecí,
kmín celý,
houby sušené,
voda,
brambory,
kvásek,
sádlo vepřové,
cibule,
vejce,
pažitka
Komentáře (6)