Křehká kolečka nebo srdíčka - vánoční (nebo Velikonoční) cukroví
Mleté ořechy jsou ideální surovinou pro tvoření cukroví – jak pečeného, tak nepečeného. Je jen na vás, zda budete cukroví navíc slepovat, nebo jen zdobit. Budete-li chtít zvýraznit chuť ořechů, před mletím je opražte na sucho na pánvi.
Suroviny pro 1 dávka
30-35 ks podle velikosti
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 331 kJ / 2 708 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,32 g |
Tuky | 186,40 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 408 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 210,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu odležet alespoň 2 hodiny.
Krok 2: Na lehce pomoučněné desce vyválíme plát. Z něj vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary. Rovnáme je na plech vyložený pečícím papírem.
Krok 3: Vložíme do vyhřáté troubě a pečeme na 170 °C asi 15-20 minut. Záleží na velikosti a síle těsta.
Krok 4: Po upečení cukroví potřeme rozpuštěnou čokoládou a zdobíme. Můžeme i dle libosti plnit marmeládou nebo krémem a slepovat.
Zveřejněno 24. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehká kolečka nebo srdíčka - vánoční (nebo Velikonoční) cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XNMv
Moje poznámka
Křehká kolečka nebo srdíčka - vánoční (nebo Velikonoční) cukroví
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XNMv
Nejnovější recepty
Brambůrky z mikrovlnky
Přidáno před 2 hodinami
Letní plněné cukety
Přidáno před 4 hodinami
Švestková zavařenina s čokoládou Margot
Přidáno před 8 hodinami
Filety z pražmy královské se salátem z červené čočky
Přidáno před 9 hodinami
Těstovinový salát
Přidáno před 10 hodinami
Thajská kuřecí polévka s čajotem
Přidáno 9. 8. 2025 13:02:05
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízová bublanina-jednoduchá
Alma11 před 10 minutami
Kakaovo-jablečné řezy se švestkami
Pechova.veronika84 před 15 minutami
Buchta z cukety
Ricmond před 27 minutami
Základní sladkokyselá zálivka na rajčatový salát s cibulí
radbastim před 56 minutami
Rajčatové čatní s jablky
Merylas před 1 hodinou
Ředkvičková smaženice - jako z hub
brtna před 1 hodinou
Grilovaná „Tištínská“ paprika
Fijajda před 2 hodinami
Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem
eskalina před 3 hodinami
Bábovečka na hrnečky z cuketečky
PavlaSl. před 3 hodinami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
cukr krupice,
ořechy mleté,
sůl,
rum,
čokoláda,
čokoláda bílá,
marmeláda
Komentáře (30)
Takže tento rok som nerobila ani orechovník, škoda práce. Bratislavské rohlíčky z tých poľských, lebo tie z trhu, som dala do tvojho cesta, aby to aspoň nejako chutnalo. Ale žiadna sláva, to nebola! Vraj je nejaká choroba orechov a neurodia sa všade, sú vraj úplne čierne a nepoužiteľné !
Prajem Vám samé slniečkom zaliate dni-
Uf, teď jsem byla kouknout na stav rohlíčků, no tristní to je. Zřejmě mám ve špajzu nějakého zloděje! Ty se nedožijí Štedrého večera.