Pečená krkovička, hlávkové zelí s červeným vínem a bramborovým knedlíkem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 894 kJ / 3 321 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 241,36 g |
| Tuky | 129,18 g |
| Vláknina | 23,40 g |
| Cholesterol | 753 mg |
| Sodík | 3,89 g |
| Sůl | 9,21 g |
| Sacharidy | 256,20 g |
Postup přípravy
Měkké maso vyjmeme, pekáč umístíme na sporák a šťávu z masa vysmahneme. Pak trošku zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou. Dobře rozmícháme a provaříme. Krok 2: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme hřebíček, cukr dle chuti, nastrouhané jablko a podlijeme vínem. Necháme odkryté, aby vyšel alkohol a pak přikryjeme pokličkou. Dusíme a pokud je třeba, podlijeme ještě trochou vody, trošku zaprášíme moukou, dobře promícháme a dochutíme octem. Krok 3: Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, vajíčko, mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly a uválíme z nich válečky. Vaříme je v páře 20 minut. Pokud je vaříme v parním hrnci, tak každý knedlík potřeme jemně olejem, aby se nepřilepily. Pokud je chceme vařit ve vodě, vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut.
Zveřejněno 10. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená krkovička, hlávkové zelí s červeným vínem a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLEz
Moje poznámka
Pečená krkovička, hlávkové zelí s červeným vínem a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLEz
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 1 hodinou
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 11 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 13 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 13 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 13 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 14 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 14 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
kmín celý,
česnek,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
zelí červené,
cibule,
sádlo,
pepř,
kmín celý,
koření hřebíček,
víno červené,
jablko,
cukr,
ocet,
brambory,
sůl,
mouka hrubá,
vejce
Komentáře (2)