Suroviny
Porce: 4 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 385 kJ / 809 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,18 g |
Tuky | 64,32 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 671 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 7,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme v hrnci na másle dorůžova. Zalijeme vývarem (drůbežím nebo zeleninovým) a vaříme do poloměkka, zároveň osolíme.
Krok 2: Přidáme očištěnou, pokrájenou zeleninu a koření a vaříme dál, až je vše měkké. Já jsem měla jen ty hřbety s kousky žeber, tak jsem je osolené, opepřené a omoučené opekla vcelku (uvařená žebra jsem pak obrala a maso vrátila do polévky).
Krok 3: Do polévky chvíli před dohotovením můžeme nalít pohár červeného vína a provařit, já tentokrát víno vynechala. Polévka je chutná např. s kostičkami bílé veky opečené na másle. Můžeme ale také zavařit nočky nebo i jinou zavářku. Opečenými plátky veky s dobrým strouhaným sýrem také nic nezkazíte, naopak. Nakonec polévku na talíři posypeme sekanou petrželkou.
Zveřejněno 18. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzská králičí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqnj
Moje poznámka
Francouzská králičí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqnj
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 10 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 7 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 10 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 11 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 13 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 13 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 13 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 14 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 15 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 15 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 15 hodinami
Suroviny:
maso králičí,
máslo,
mouka hladká,
mrkev,
petržel,
celer,
zelí,
sůl,
pepř,
česnek sušený,
koření nové koření,
tymián,
víno červené suché,
máslo,
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
nať petrželová
Komentáře (3)