Suroviny
Porce: 4 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 385 kJ / 809 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,18 g |
| Tuky | 64,32 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 671 mg |
| Sodík | 206 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 7,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme v hrnci na másle dorůžova. Zalijeme vývarem (drůbežím nebo zeleninovým) a vaříme do poloměkka, zároveň osolíme.
Krok 2: Přidáme očištěnou, pokrájenou zeleninu a koření a vaříme dál, až je vše měkké. Já jsem měla jen ty hřbety s kousky žeber, tak jsem je osolené, opepřené a omoučené opekla vcelku (uvařená žebra jsem pak obrala a maso vrátila do polévky).
Krok 3: Do polévky chvíli před dohotovením můžeme nalít pohár červeného vína a provařit, já tentokrát víno vynechala. Polévka je chutná např. s kostičkami bílé veky opečené na másle. Můžeme ale také zavařit nočky nebo i jinou zavářku. Opečenými plátky veky s dobrým strouhaným sýrem také nic nezkazíte, naopak. Nakonec polévku na talíři posypeme sekanou petrželkou.
Zveřejněno 18. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzská králičí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqnj
Moje poznámka
Francouzská králičí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqnj
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 38 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 45 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 54 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 4 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 12 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Suroviny:
maso králičí,
máslo,
mouka hladká,
mrkev,
petržel,
celer,
zelí,
sůl,
pepř,
česnek sušený,
koření nové koření,
tymián,
víno červené suché,
máslo,
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
nať petrželová
Komentáře (3)