

Mrkvová polévka s kuskusem
Suroviny 4-6 porcí
- 2 menší mrkve
- máslo
- zeleninový bujón nebo vývar
- kuskus
- petrželka
- majoránka
- sůl
Postup přípravy receptu
Oškrábeme si mrkve a poté si je nastrouháme na hrubém struhadle.
Mezitím si dáme do hrnce rozpustit máslo na které pak přidáme nastrouhanou mrkev a trochu to osolíme. Mrkev budeme restovat do té doby než nám pustí barvu.
Poté přisypeme kuskus a zalijeme zeleninovým vývarem a mícháme. Vaříme do změknutí (vaříme i s kuskusem).
Poznámka od kuchařky
Taková zdravější verze bez zahušťování moukou :-) ..
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mrkvová polévka s kuskusem
-
tejaja: Má dušička pokoj?
-
tejaja: souhlasím s Tebou, nikdy jsem žádný kuskus nevarila a vždycky byl ok
-
Tak mi to nedalo, dnes som kúpila v Lidli ten kuskus, na ktorého zadnej strane je napísané, že variť 5 min, napriek tomu, že mám doma cca 3 kg kuskusu (objednávam ho z mlyna v 5 kg plátených vreckách). A hneď som urobila tak ako vždy, podľa nižšie uvedeného postupu. Výsledok? Báječný.
Kuskus krásne mäkký bez varenia.
Tak, bohužiaľ, musím trvať na svojom, to, čo je na obale nemusí byť vždy pravda.
Nafotila som, ale fotky nemám ešte stiahnuté.
-
Dnes jsem vařila tuto dobrou polévku. Místo kuskusu jsem dala tarhoňu a povařila v polévce.
-
tejaja: Kuskus připravuju už pěknou řádku let a vždycky jsem ho dělala přesně tak, jak píšeš, i když jsem nikdy žádného Maročana nepotkala. S tímhle posledním to prostě nejde, ale já s tím žádný problém nemám. Vaření není zákon, abychom jednou nemohli něco udělat jinak.
-
Dovolím si poznámku. Ono je to v správnej príprave kuskusu. Môže byť v rôznej veľkosti, ale ani ten najväčší sa skutočne nevarí. To, že je to napísané na sáčku, ešte neznamená, že to tak treba robiť. Pripravovať kuskus sa naučila dcéra pre rokmi v Paríži od Maročanov, vtedy u nás kuskus ani nikto nepoznal, nebol tu. A Maročania ju naučili: Kuskus dať do misky, pridať 1 lyžičku oleja a dôkladne premiešať, aby sa guličky olejom dobre obalili. Zabráni to zlepovaniu. Potom zaliať vriacou vodou a zakryť. Po 5 min premiešať vidličkou a opäť na ďalších 5 minút zakryť. Potom premiešať vidličkou a možno podávať. Určite nebude chrumkať pod zubami. Ja si kupujem kuskus z Mlyna Zrno, ale mala som už aj z obchodu a vždy bol výborný pri takomto spôsobe prípravy.
-
casino: Milé casino, nerada se opakuju, už jsem to tu psala - asi jste nedávalo pozor.
Takový kuskus mám právě doma, koupila jsem ho v Lidlu, vaří se 5 minut. Značku Vám neřeknu, přesypala jsem ho do sklenice a vystřihla pouze návod k přípravě. Bez vaření Vám bude skřípat mezi zuby jako písek.
-
Dajda:
No, rád se nechám poučit o kuskusu který se MUSÍ vařit... -
Tonja: Všechno je jednou poprvé, proč nezkusit něco nového? Kromě toho jste pravděpodobně nikdy neslyšel o kuskusu, který se vařit musí, a věřte, že takový existuje!
-
Prosím Vás, kolik toho kuskusu??
-
Kuskus jsou těstoviny používané v severní Africe, především v zemích Maghrebu. Nikdy jsem se nesetkal s tím, že by se tam používaly jako zavářka.
Podle mě je použití kuskusu do polévky a navíc ještě jeho vaření v polévce téměř barbarské. Proč do polévky třeba nemelete normální těstoviny (což kuskus vlastně je)? -
Zrovna jsem polévku dovařila. Jednoduchá, rychlá a opravdu výýýýborná
-
Moc dobrá a jednoduchá polévka.
-
Jistě bude dobrá.Vypadá krásně. Vyzkouším.+bodík 5
-
zajímavé, jistě vyzkouším