Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví

isindy Kuchařka: isindy

4 porce Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

8 kuřecích paliček (spodních stehen)
2 cibule
marináda:
3 lžíce medu
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička perníkového koření
1/2 lžičky soli
150 ml teplé vody
--------
svazek mladé mrkve (ne ty velké jednotlivě prodávané kusy)
50 g másla
5 lžic javorového sirupu
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky omyjeme a osušíme.

  2. Na marinádu důkladně promícháme všechny ingredience (nejlépe protřepat v zavařovačce se šroubovacím uzáverem), cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.

  3. Do pečicího sáčku vložíme kuřecí paličky, cibuli, vlijeme marinádu a uzavřeme. Maso důkladně promneme, cibuli se snažíme ponechat ve ¼.

  4. Vše uložíme v pekáči na noc marinovat do lednice (nejméně však na 1 hod., v tom případě v pokojové teplotě, marináda v teple rychleji vnikne do masa…v chladu je celý proces pomalejší).

  5. Do sáčku prostříhneme 2-3 malé otvory (staří jen nastříhnout, aby mohla unikat pára), pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200°C cca 40 min.

  6. Mrkev očistíme a povaříme vcelku ve vroucí osolené vodě cca 6 min.

  7. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  8. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme mrkev, krátce „poválíme“ v rozpuštěném másle, přidáme javorový sirup a necháme asi 5 min. na mírném plameni glazovat do zlatohněda.

  9. Přitom mrkev občas otočíme, aby se obalila ze všech stran.

  10. Podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší.

Poznámka

Chtěla jsem naložit stehýnka do klasické pikantní marinády a při hledání nového balíčku pepře mi padlo do oka perníkové koření...neurony se spojily, v oku zajiskřilo a s vidinou vyděšené rodinky, až se dozví, co jsem použila :) jsem mariádu pojala úplně jinak. Výsledkem je pikantní, lehce nasládlé maso s příjemnou vůní. Mrkev se už k této kombinaci pozvala sama ;) a moc jim to spolu slušelo :))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví

Tématické fráze: glazovaná mrkev glazovaná mrkev recept medová mrkev mrkev glazovaná recept na glazovanou mrkev glazovanou medové paličky s bramborovou kaší recepty kuřecí paličky s mrkví kuřecí paličky s mrkví glazované kuřecí paličky kuřecí paličky glazované recepty z kuřecích paliček medové paličky jak glazovat citrony glazurovana mrkev glazé mrkev recept glaze mrkev sušenky s vuni perniku mládá mrkev glazovane kureci stehna