Nejvláčnější velikonoční beránek
Vláčnost tohoto velikonočního beránka nám zajistí vyšlehaný sníh z bílků. Ten opatrně vmícháme do směsi vyšlehaných žloutků s moukou, cukry a dalšími surovinami. Zároveň nám pečení beránka provoní byt citronem a rumem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 792 kJ / 4 731 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,16 g |
| Tuky | 166,07 g |
| Vláknina | 16,20 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 2,03 g |
| Sůl | 2,48 g |
| Sacharidy | 704,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme s 15 g krupicového cukru, vanilkovým cukrem, solí a vinným kamenem do pěny.
Krok 2: Žloutky budeme šlehat asi 3 minuty do pěny, poté přidáme mléko a olej.
Krok 3: Mouku, 265 g krupicového cukru, sodu, kypřicí prášek a citronovou kůru smícháme. Směs sypkých surovin a žloutkovou směs vymícháme dohladka. Poté opatrně vmícháme vyšlehané bílky.
Krok 4: Včas předehřejeme troubu na 195 °C. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme 1 hodinu (nebo podle trouby).
Krok 5: Vyklopíme z formy a nazdobíme mašličkami a kytkami.
Zveřejněno 3. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejvláčnější velikonoční beránek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Zw4
Moje poznámka
Nejvláčnější velikonoční beránek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Zw4
Nejnovější recepty
Extra pistáciový Paris-Brest podle Heleny Fléglové
Přidáno před 6 hodinami
Bezlepkové rohlíčky
Přidáno před 9 hodinami
Krkovice na černém pivu se zeleninou a nivovou přikrývkou
Přidáno před 10 hodinami
Éclair Tiramisu podle Heleny Fléglové
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční vídeňské dortíčky
Přidáno před 20 hodinami
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno 27. 11. 2025 16:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňový koláč
[email protected] před 1 hodinou
„Žitné“ rohlíky s omládkem
magdalenka před 2 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 3 hodinami
Štrúdlíci ze zakysané smetany
lecho před 3 hodinami
Čokoládové slzičky
malaneta před 4 hodinami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
Filomenka před 5 hodinami
Valašské frgály
Radimjumbo před 6 hodinami
Nejlepší bublanina
Radimjumbo před 6 hodinami
Bramborák s masovou směsí
lenka.s.r před 6 hodinami
Suroviny:
bílek,
soda jedlá,
kypřící prášek,
cukr krupice,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
sůl,
kypřicí prášek bez fosfátů,
olej,
mléko,
mouka hladká,
rum,
kůra citronová,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (1)