Jednoduchý veganský hroznový dezert jen ze dvou surovin
Suroviny pro 7
7
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 184 kJ / 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,43 g |
Tuky | 0,43 g |
Vláknina | 0,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 69,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ako prvé odšťavíme cca 1 kg hrozna. Potrebujeme 500 ml šťavy (môžeme použiť aj hroznový džús).
Krok 2: Šťavu rozdelíme na polovice. Jednu polovicu nalejeme do hrnca, do druhej polovice šťavy pridáme 80 g kukuričného škrobu a poriadne premiešame.
Krok 3: Šťavu v hrnci zohrejeme, pridáme fialovú potravinársku farbu (nemusí byť) a druhú časť šťavy zmiešanej s kukuričným škrobom. Za stáleho miešania privedieme k varu, trošku povaríme a odstavíme.
Krok 4: Zmes nalejeme do formy ľubovoľného tvaru alebo pohára a dáme do chladničky na minimálne 30 minút.
Krok 5: Odporúčam servírovať s rozdrvenými karamelovými sušienkami (Lotus Biscoff), omáčkou zo slaného karamelu a karamelizovanými vlašskými orechmi.
Zveřejněno 21. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý veganský hroznový dezert jen ze dvou surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEGp
Moje poznámka
Jednoduchý veganský hroznový dezert jen ze dvou surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nEGp
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 13 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 13 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 13 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 13 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 9 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 11 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 12 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 12 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 12 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 14 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 14 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 15 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 15 hodinami
Suroviny:
škrob kukuřičný,
Komentáře (1)