Rychlé rizoto z vařené rýže

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 15minut 3 porce Ostatní 3 názory

Suroviny

250 g vařené rýže
400 g zavařené hovězí domácí konzervy
150 g sýra Gouda nebo Ementál
z masové konzervy sebraný tuk
1 cibule
1 mrkev
2 sladkokyselé okurky
1 malá konzerva sterilovaného hrášku
sůl
pepř z mlýnku
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zvlášť na každou hromádku si nastrouháme na hrubých slzičkách sýr a okurky, na jemných slzičkách mrkev.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji do hrnce na rozehřátý tuk. Až zesklovatí, přidáme mrkev a restujeme 2 minuty, než mrkev pustí barvu.

  3. Poté přidáme masovou konzervu, okurky a promícháme. Dále přidáme rýži, hrášek bez nálevu, opět promícháme a necháme pod pokličkou prohřívat cca 6 minut.

  4. Těsně před podáváním do hrnce k horkému rizotu vmícháme část nastrouhaného sýra, podle potřeby dochutíme a promícháme.

  5. Na talíři každou porci posypeme zbývajícím sýrem a podáváme s kyselou okurkou, nebo vhodným salátem.

Poznámka

Nemáte moc času na vaření a zbyla vám větší porce uvařené rýže z předešlého dne? Stačí přidat pár surovin,které má každá kuchařinka určitě po ruce a do 15-ti minut je oběd nebo večeře na stole.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlé rizoto z vařené rýže

Tématické fráze: rychly oběd s rýží rychlý oběd z rýže recepty z vařené rýže rizoto z vařeneho masa rizoto s vařeneho masa rizoto z uvařené ryže rychlá večeře z rýže rychlé recepty z rýže obědy z rýže rychlé recepty s rýží zbyla varena ryze rychlé vaření recepty hovězí rizoto jarni rizoto rychle rychly oběd ryze když zůstane rýže porce rýže na rizoto rizoto s okurkem rychla vecere rizoto rychle rizoto

Zapomněl/a jsem heslo