Hrníčková buchta s ovocem a krémem za studena
Výborná buchta na plech, na kterou využijete jak čerstvé sezónní, tak i kompotované ovoce. Fantazii se meze nekladou. Upečený moučník potřete smetanovým krémem, poprašte kakaem a dejte do lednice vychladit.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 23 × 32 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 046 kJ / 5 030 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,06 g |
Tuky | 215,87 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 287 mg |
Sodík | 302 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 679,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme ovoce, které budeme používat. Čerstvé ovoce očistíme, kompotované scedíme a necháme okapat.
Krok 2: Zapneme troubu nahřívat na 180 °C a vyložíme plech papírem na pečení.
Krok 3: Na těsto smícháme sypké ingredience. Tekuté ingredience smícháme zvlášť. Tekuté ingredience přidáme do sypkých a vše promícháme.
Krok 4: Vzniklé těsto vlijeme do pekáčku. Uhladíme, poklademe různým ovocem a dáme do předehřáté trouby.
Krok 5: Pečeme 5 minut na 180 °C a poté snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme cca 20 minut (podle trouby) dorůžova.
Krok 6: Upečený moučník vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.
Krok 7: Do uzavíratelné hlubší misky dáme všechny ingredience na krém. Asi minutu protřepeme.
Krok 8: Vzniklý krém natřeme na povrch vychladlé buchty. Poprášíme kakaem a necháme chvilku v chladu odležet. Nakrájíme na řezy nebo kostky a podáváme.
Zveřejněno 10. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrníčková buchta s ovocem a krémem za studena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GBWK
Moje poznámka
Hrníčková buchta s ovocem a krémem za studena
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GBWK
Nejnovější recepty
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 2 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 2 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 3 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 3 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka z červené řepy a kuřecího masa
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 18 minutami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 2 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 2 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 4 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 15 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 17 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 17 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 18 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 18 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 19 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
olej,
vejce,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
rum,
pudink vanilkový,
ovoce,
kakao
Komentáře (3)