Roláda( motá se za studena)

marcela holikova Kuchařka: marcela…

Moučníky , Záviny, rolády 17 názorů

Suroviny

5 vajec (sníh z bílků)
5 lžic hladké mouky
5 lžic cukru krupice
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšlehat. Přidat mouku a sníh. Pečeme na 220°C. Necháme vychladnout. Studenou naplníme krémem a stočíme.

  2. Krém ze salka: salko dáme vařit na 2 hodiny do papiňáku. Studené otevřeme a vyšleháme s máslem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 220 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roláda( motá se za studena)

  • danuska66 danuska66

  • Koubkova Koubkova

  • Coleta Coleta

    tejaja:Já jsem k tomu řekla, co jsem chtěla, a to, že v ČR se dá koupit zkaramelizované mléko. Další polemiky jsou zbytečné.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Coleta: Možno som to zle pochopila, ale keď niekto napíše "A děkuji ,nechci.Strach mi to nedovolí" tak to fakt chápem ako kritiku receptu. A nie je chyba receptu, že ja neviem narábať s papiňákom ;-)

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    tejaja: Tejajo, u nás se dá koupit již hotové salko, tj. zkaramelizované, není to kritika receptu. Nechápu tedy tvoji "kritiku" ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MartaU::-D:-D:-D Salko autorka kupuje hotové, ale aby z toho bol krém na plnenie, musíte ho uvariť :-D Že to kamarátke buchlo, je jej chyba, oheň pod papiňákom sa po začiatku syčania ventilu stišuje, je to pod tlakom. A rozhodne sa papiňák neotvára násilím, ale nechá sa ochladnúť, aby para vnútri skondenzovala. Stačí sa naučiť narábať s ním a nekritizovať zbytočne recept.;-)

    Odpovědět

  • MartaU MartaU(neregistrovaný)

    Proč nekoupíte salko raději hotové?? Stojí,teda u nás 37.90 kč.Než vařit v papináku.Nikdy bych to nedělala.Byla jsem svědkem,jak to kámošce bouchlo,měsíc po malování.A děkuji ,nechci.Strach mi to nedovolí

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Je vynikající,krásně se pracuje s těstem,krásně se motá,už několikrát jsem ji zkoušela a vždy se povedla.Fotka je nic moc.:-p

    Odpovědět

  • Cibulka1 Cibulka1

    povedla se díky :yes:

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    Salko vařím ponořené ve vodě na sporáku 1 hodinu a stačí.Z papiňáku bych v tomto případě měla strach.

    Odpovědět

  • Máte pravdu stačí vařit hodinku,ale je světlejší.Ale pokud si koupíte TATRA SALKO je kvalitnější a tmavší při kratším vaření.:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To by se i mě mohlo povést ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    No právě to jsem si myslela, ale Marcela to vaří v papiňáku 2 hoďky :-?

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Gabi, salko v papiňáku stačí hodinu. Mám to vyzkoušené. Jde vlastně jen o to, jak tmavý ten karamel bude. Kratší doba-světlejší.:-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Myslím, že Salko v papiňáku stačí vařit kratší dobu. 2 hodiny se vaří normálně na sporáku, ne?

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: piškotová roláda točená za studena studena kuchyně (rolády) jak smotat roládu moučníky za studena piskotova rolada za studena salko v papiňáku masové rolády za studena masové rolády po studenu recepty za studena roláda motaná za studena studena masova rolada rolada salko buchta za studena piškotova roláda motaná za studena vaření salka v papináku salko papiňák masové roládky studená kuchyně točená roláda tatra karamel studena

Zapomněl/a jsem heslo