Roláda( motá se za studena)

marcela holikova Kuchařka: marcela…

Moučníky , Záviny, rolády 17 názorů

Suroviny

5 vajec (sníh z bílků)
5 lžic hladké mouky
5 lžic cukru krupice
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšlehat. Přidat mouku a sníh. Pečeme na 220°C. Necháme vychladnout. Studenou naplníme krémem a stočíme.

  2. Krém ze salka: salko dáme vařit na 2 hodiny do papiňáku. Studené otevřeme a vyšleháme s máslem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 129 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roláda( motá se za studena)

  • danuska66 danuska66

  • Koubkova Koubkova

  • Coleta Coleta

    tejaja:Já jsem k tomu řekla, co jsem chtěla, a to, že v ČR se dá koupit zkaramelizované mléko. Další polemiky jsou zbytečné.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Coleta: Možno som to zle pochopila, ale keď niekto napíše "A děkuji ,nechci.Strach mi to nedovolí" tak to fakt chápem ako kritiku receptu. A nie je chyba receptu, že ja neviem narábať s papiňákom ;-)

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    tejaja: Tejajo, u nás se dá koupit již hotové salko, tj. zkaramelizované, není to kritika receptu. Nechápu tedy tvoji "kritiku" ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MartaU::-D:-D:-D Salko autorka kupuje hotové, ale aby z toho bol krém na plnenie, musíte ho uvariť :-D Že to kamarátke buchlo, je jej chyba, oheň pod papiňákom sa po začiatku syčania ventilu stišuje, je to pod tlakom. A rozhodne sa papiňák neotvára násilím, ale nechá sa ochladnúť, aby para vnútri skondenzovala. Stačí sa naučiť narábať s ním a nekritizovať zbytočne recept.;-)

    Odpovědět

  • MartaU MartaU(neregistrovaný)

    Proč nekoupíte salko raději hotové?? Stojí,teda u nás 37.90 kč.Než vařit v papináku.Nikdy bych to nedělala.Byla jsem svědkem,jak to kámošce bouchlo,měsíc po malování.A děkuji ,nechci.Strach mi to nedovolí

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Je vynikající,krásně se pracuje s těstem,krásně se motá,už několikrát jsem ji zkoušela a vždy se povedla.Fotka je nic moc.:-p

    Odpovědět

  • Cibulka1 Cibulka1

    povedla se díky :yes:

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    Salko vařím ponořené ve vodě na sporáku 1 hodinu a stačí.Z papiňáku bych v tomto případě měla strach.

    Odpovědět

  • Máte pravdu stačí vařit hodinku,ale je světlejší.Ale pokud si koupíte TATRA SALKO je kvalitnější a tmavší při kratším vaření.:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To by se i mě mohlo povést ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    No právě to jsem si myslela, ale Marcela to vaří v papiňáku 2 hoďky :-?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Gabi, salko v papiňáku stačí hodinu. Mám to vyzkoušené. Jde vlastně jen o to, jak tmavý ten karamel bude. Kratší doba-světlejší.:-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Myslím, že Salko v papiňáku stačí vařit kratší dobu. 2 hodiny se vaří normálně na sporáku, ne?

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: piškotová roláda točená za studena studena kuchyně (rolády) jak smotat roládu moučníky za studena roláda motaná za studena salko v papiňáku piskotova rolada za studena masové rolády za studena masové rolády po studenu recepty za studena rolada salko studena masova rolada vaření salka v papináku piškotova roláda motaná za studena roláda ze salka buchta za studena točená roláda salko papiňák masové roládky studená kuchyně tatra karamel