Postup přípravy
Krok 1: Nejprve umyji sklenice s víčky, víčka dám na plech s utěrkou do trouby, tam je nechám na 50 stupňů osušit.
Krok 2: Vydrhnu okurky kartáčkem, oloupu cibule, nakrájím na plátky, mrkev také oloupu, nakrájím na kolečka. Do každé sklenice dám cca 3 plátky cibule, 5 koleček mrkve. Naskládám tam okurky, co se jich nejvíc vejde. Nesmí být úplně po okraj.
Krok 3: Připravím nálev. Do hrnce dám 3,5 l vody, 1 l octa, 2 sáčky Deka, cca 1 kg cukru. Dáme vařit, jakmile to začne vřít, stáhnu oheň a 5 minut povaříme. Necháme trochu vychladnout, zalijeme okurky. Utěrkou otřu okraj sklenic, ať jsou čisté, zavřu čistými víčky.
Krok 4: Do hrnce dám utěrku, na ni sklenice s okurkami, zaliji do půlky sklenic studenou vodou a vařím 20 minut na 85 stupňů.
Krok 5: Po uplynutí 20 minut sklenice vyndám a svrchu položím utěrku namočenou ve studené vodě, aby se víčka chytla.
Zveřejněno 18. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jak zavařovat okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mK80
Moje poznámka
Jak zavařovat okurky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mK80
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 17 hodinami
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 17 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 18 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 18 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso na mrkvi
JitulinaK před 5 minutami
Dušené zelí
rimul@email.cz před 10 minutami
Cuketový perník
Raslik před 33 minutami
Vepřové kostky se smetanou
Zdenislavka před 1 hodinou
Václavkový guláš (bez mouky)
Sahula před 2 hodinami
Václavkový guláš
Sahula před 2 hodinami
Krémová polévka z červené řepy
ricci před 2 hodinami
Guláš z václavek
Sahula před 2 hodinami
Kuřecí maso na medu
VerkaDvorakova před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Zinockaslup před 2 hodinami
Suroviny:
okurka čerstvá,
cibule,
mrkev,
deko,
cukr krystal,
ocet
Komentáře (1)