Suroviny
Porce: 10 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 193 kJ / 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,35 g |
Tuky | 11,75 g |
Vláknina | 3,61 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 101 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 133,22 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohovo - meruňkové nanuky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4lG2
Moje poznámka
Tvarohovo - meruňkové nanuky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4lG2
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 16 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 57 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 2 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 18 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 23 hodinami
Suroviny:
meruňky,
voda,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
škrob kukuřičný,
voda,
tvaroh ve vaničce
Komentáře (7)
Tip na silikonové formy na nanuky Vám pošlu vzkazem. Budete k nim potřebovat i dřevěná dřívka, pokud nebudou v sadě s formou. Výhodou je, že formy nezaberou v mrazničce moc místa a vždy se dají někde vsunout, musí zůstat ve vodorovné poloze. A další výhodou je, že se nanuky velmi lehce po zmražení "vyloupnou" a další výhodou je to použití čokolády, nanuky vypadají vzhledně.
To potírání všech stran čokoládou, to jste měl asi na mysli plastové formičky, které mají jen otvor na plnění nahoře a mrazí se nastojato. Můžete vyzkoušet je rozpuštěnou čokoládou vevnitř vylít a pak postavit opačně na pečicí papír, aby nadbytečná čokoláda vytekla a nebo vytřít vevnitř štětcem, třeba 2 x po sobě. Formičky bych před tím dala vychladit, čokoláda bude rychleji tuhnout. Nevím ale, jak moc dobře pak půjdou hotové nanuky z formy vyjmout a jak budou na povrchu vypadat. Bude třeba je krátce ponořit do užšího, vyššího hrníčku s horkou vodou, aby se daly vyjmout. Já to s tou čokoládou v nich nezkoušela.
A pokud byste chtěl používat do nanuků smetanu, tak si pak můžete zkoušet vlastní směsi. Doporučím mít sešit a vše si zapisovat s poznámkou, jaké byly, kolik jich bylo kusů a jaké byste třeba příště udělal změny. Já dělávám nanuky různé, v rodině chutná každému něco jiného, ale pro sebe mám nejraději ovocné odlehčené nanuky bez většího množství tučné smetany. Tyto nanuky jsou velmi osvěžující.
Dobrý den.
Děkuji Vám za rychlou odpověď na můj dotaz. Dávat tekutou čokoládu přímo do formičky mě nenapadlo a děkuji za tuto radu. Přečetl jsem si Váš recept na malinové nanuky, kde to blíže popisujete. Napadá mě jestli by nebylo lepší nanést čokoládovou polevu napřed na jednu stranu formičky, nechat ji zatuhnout v ledničce nebo mrazáku, pak to zopakovat na druhé straně a po zatuhnutí přidat ovocnou směs.
Co se týče silikonových formiček, můžete mi doporučit konkrétní typ nebo výrobce?
Nikdy jsem to nekupoval a rád bych proto věděl co konkrétně mám shánět.
Co se týče meruňkových nanuků, napadlo mě jestli by se to směsi neměla přidat také smetana. Jednak se do zmrzlin dává jako nezbytná surovina a navíc ji uvádíte u malinových nanuků.
Doporučím vám ale opačný postup, kdy jako první vytřete rozpuštěnou čokoládou formu a po zatuhnutí dáte ovocnou či jinou směs a dáte zmrazit. A pak před podáváním přetřete čokoládou jen tu jednu malou a plochou stranu (čokoláda ztuhne okamžitě) a tím bude úplně nanuk celý v čokoládě. Je nutné ale mít silikonovou plochou formu. Tady u receptu na obrázku je to ta bílá, jsou k dostání v různých tvarech.
Na podrobnější postup a fota se můžete podívat u tohoto receptu:
Malinové nanuky v čokoládě
Recept ještě nebyl hodnocen 3,5Mám k tomuto receptu jeden dotaz. Když se jedná o nanuk, nebylo by od věci jej po zmražení ještě potřít čokoládovou polevou a vrátit zpátky do mrazáku na zatuhnutí?