Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 678 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,99 g |
Tuky | 8,75 g |
Vláknina | 51,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 84,10 g |
Postup přípravy
Ráno ji scedíme, přidáme petrželku a cibuli a umeleme vše mlýnkem na maso na střední šajbě. Přisypeme všechno koření i sůl, mouku a řádně promícháme. Vodu použijeme podle savosti mouky, nemusíme dát celých 5 lžic. Hmota na falafel nemá být řídká, aby se nerozpadala při smažení. Hustotou mi připomínala těsto na játrové noky do polévky. Vše promícháme a necháme minimálně hodinku odležet v chladu. Nechávám i přes noc. Krok 2: Pak tvoříme v rukou kuličky velikosti švestky, lehce zploštíme a vkládáme do vysoké vrstvy horkého oleje. Smažíme dorůžova až světle hněda, z obou stran. Jsou krásně křupavé, uvnitř měkké a voní, jako by ani nebyly luštěninové. Po usmažení necháme tuk odsát na ubrousku. Krok 3: Zkoušela jsem sekat cizrnu v mixéru podle původního receptu. Je to dost časově náročné, protože musíte neustále zapínat a vypínat mixér a shrnovat nalepenou hmotu ze stěn do středu nádoby. V mlýnku je to záležitost 3 minut a zrnitost je stejná. Krok 4: Dip: česnek prolisujeme, smícháme s jogurtem. Solí, pepřem a citronem doladíme chuť dle svého gusta.
Zveřejněno 5. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AJBp
Moje poznámka
Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AJBp
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 5 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 5 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Suroviny:
cizrna,
cibule,
petrželka,
mouka hladká,
voda,
skořice mletá,
koriandr sušený,
zázvor mletý,
sůl,
pepř černý,
pepř bílý,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
jogurt vegan,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová
Komentáře (1)