Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 678 kJ / 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,99 g |
Tuky | 8,75 g |
Vláknina | 51,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 84,10 g |
Postup přípravy
Ráno ji scedíme, přidáme petrželku a cibuli a umeleme vše mlýnkem na maso na střední šajbě. Přisypeme všechno koření i sůl, mouku a řádně promícháme. Vodu použijeme podle savosti mouky, nemusíme dát celých 5 lžic. Hmota na falafel nemá být řídká, aby se nerozpadala při smažení. Hustotou mi připomínala těsto na játrové noky do polévky. Vše promícháme a necháme minimálně hodinku odležet v chladu. Nechávám i přes noc. Krok 2: Pak tvoříme v rukou kuličky velikosti švestky, lehce zploštíme a vkládáme do vysoké vrstvy horkého oleje. Smažíme dorůžova až světle hněda, z obou stran. Jsou krásně křupavé, uvnitř měkké a voní, jako by ani nebyly luštěninové. Po usmažení necháme tuk odsát na ubrousku. Krok 3: Zkoušela jsem sekat cizrnu v mixéru podle původního receptu. Je to dost časově náročné, protože musíte neustále zapínat a vypínat mixér a shrnovat nalepenou hmotu ze stěn do středu nádoby. V mlýnku je to záležitost 3 minut a zrnitost je stejná. Krok 4: Dip: česnek prolisujeme, smícháme s jogurtem. Solí, pepřem a citronem doladíme chuť dle svého gusta.
Zveřejněno 5. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AJBp
Moje poznámka
Cizrnový falafel podle Majkla (Dělená strava podle LK - Kytičky, velmi volný graf)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AJBp
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 16 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 22 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno 14. 10. 2025 11:38:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
wimra před 1 hodinou
Jogurtová bábovka II
Sima1996 před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 2 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 4 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 5 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 16 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 19 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 19 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 20 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 21 hodinami
Suroviny:
cizrna,
cibule,
petrželka,
mouka hladká,
voda,
skořice mletá,
koriandr sušený,
zázvor mletý,
sůl,
pepř černý,
pepř bílý,
prášek do pečiva,
soda jedlá,
jogurt vegan,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová
Komentáře (1)