Suroviny pro 6 porcí
6 az 8 porcí / 1 hrneček = 250 ml
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 061 kJ / 2 166 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,40 g |
| Tuky | 72,15 g |
| Vláknina | 55,85 g |
| Cholesterol | 153 mg |
| Sodík | 134 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 306,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Predehrejeme si troubu na 180 °C.Do vetsi panve dame polovinu masla s 1 lzici oleje a ohrivame na stredne vyssi teplote. Pridame houby a orestujeme je, az jsou svetle hnede barvy. Vyndame je z panve a dame je stranou. Ve stejne panvi orestujeme cibuli, zelene cibulky ,(nechame si asi 3 polevkove lzice na ozdobu) a mrkev do te doby, az je cibule prusvitna a mekka, asi 8 minut. Muzeme pridat zbytek masla, pridame kroupy a restujeme za staleho michani, az jsou kroupy trochu dozlatova. Asi 6 minut.
Krok 2: Prendame kroupy do zapekaci nadoby o obsahu asi 3 litry, pridame orestovane houby, nakrajene maso, pokud ho pouzivame, 2 hrnecky vyvaru a 1 hrnecek vody. Osolime a opeprime (radeji mene nez vice). Dobre promichame, prikryjeme a dame peci do trouby, asi tak na 45 az 55 minut.Obcas se podivame, jestli neni potreba pridat vodu, aby byly kroupy opravdu mekke. Pridame sul a pepr podle potreby, vidlickou nacechrame a ozdobime zbytkem zelenych cibulek.
Zveřejněno 12. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený kroupový pilaf s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ErLW
Moje poznámka
Pečený kroupový pilaf s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ErLW
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 8 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 10 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 11 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 11 minutami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 1 hodinou
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 1 hodinou
Banánový chlebíček II
Krize před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Mapa56 před 1 hodinou
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Geressha před 1 hodinou
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 2 hodinami
Banánové vafle
Hajecna Katka před 4 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
L.Komrska před 4 hodinami
Suroviny:
máslo,
olej,
houby,
cibule,
cibulka zelená,
mrkev,
kroupy,
maso hovězí,
vývar kuřecí,
voda,
sůl,
pepř
Komentáře (4)