Suroviny pro 12 porcí
Recept je pro větší remosku Grand o průměru mísy 32 cm.
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 384 kJ / 2 482 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,52 g |
| Tuky | 78,92 g |
| Vláknina | 9,60 g |
| Cholesterol | 720 mg |
| Sodík | 401 mg |
| Sůl | 1,62 g |
| Sacharidy | 382,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku smícháme s práškem do pečiva a jemně nastrouhanou čokoládou.
Krok 2: Krupicový cukr, vanilkový cukr a celá vejce vyšleháme do pěny.
Krok 3: K vyšlehaným vejcím s cukrem přidáme ještě smetanu a mléko a vše smícháme se sypkou směsí. Vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané pečící mísy o průměru 32 cm. (Vymazat stačí do poloviny výšky mísy, buchta není vysoká).
Krok 4: Remosku přiklopíme víkem, zapneme a pečeme zhruba 25 až 30 minut. Po upečení vyklopíme tím způsobem, že na mísu položíme kovovou mřížku, mísu otočíme, buchta vypadne. Pak na buchtu dáme ještě jednu mřížku, zase otočíme a buchtu necháme vychladnout. (Jde tak postupovat i s 2 většími talíři).
Krok 5: Po vychladnutí buchtu dlouhým dortovým nožem prokrojíme a na řezu potřeme marmeládou. Buchta po odležení hezky zvláční. Taktéž je možné místo prokrojení ještě horkou buchtu shora potřít marmeládou a posypat kokosem a nechat zchladnout.
Můžeme ale marmeládu vynechat a buchtu jen pocukrovat a nebo na povrch použít čokoládovou polevu.
Můžeme ale marmeládu vynechat a buchtu jen pocukrovat a nebo na povrch použít čokoládovou polevu.
Zveřejněno 14. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Margot buchta pečená v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXqA
Moje poznámka
Margot buchta pečená v remosce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXqA
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 5 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 7 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 58 minutami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 1 hodinou
Pizza šneky
Kajkajak před 1 hodinou
Mléčná polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 2 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 2 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 3 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 3 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 4 hodinami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 4 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
čokoláda margot,
prášek do pečiva,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
vejce,
smetana ke šlehání,
mléko,
mouka hrubá,
marmeláda malinová
Komentáře (2)