Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 700 kJ / 406 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,99 g |
Tuky | 10,25 g |
Vláknina | 24,01 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 65,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celou plec naložíme do zeleninové zálivky a necháme v chladu 3-4 dny uležet, doporučuji maso každý den otáčet, aby se dokonale uleželo, zvláčnělo a změklo.
Krok 2: Jakmile jsme připraveni vařit, maso vyndáme z láku, omyjeme, osušíme a důkladně odblaníme. Nakrájíme na kostky cca 2 cm velké.
Krok 3: Nové koření a jalovec dáme do hmoždíře a dokonale nadrtíme.
Krok 4: Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, cca 5-7 minut. Přidáme maso a koření a opět restujeme dokud není maso ze všech stran hnědé.
Krok 5: Zalijeme vývarem a necháme při mírné teplotě dusit za občasného promíchání, dokud maso není úplně měkké. Nakonec přidáme škrob a omáčku zahustíme.
Zveřejněno 19. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z jelení plece
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKM8
Moje poznámka
Guláš z jelení plece
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKM8
Nejnovější recepty
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 12 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná hrnková bábovka
LidusV před 3 minutami
Pórková polévka s česnekem
hifiklub před 29 minutami
Rajská polévka III
Hanulka@ před 41 minutami
Špízy sýr-mortadela
Jan Nemec před 41 minutami
Uzené kuřecí stehno s česnekem a paprikou
Jan Nemec před 42 minutami
Sloní žrádlo
Dana Lubovska před 59 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
sarah38 před 1 hodinou
Pasta Frutti de la Mare
Alvinsatya před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Těstovinový salát s tuňákem I
Valis před 2 hodinami
Suroviny:
plec jelení,
směs zeleninová,
cibule,
česnek,
vývar zeleninový,
koření,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
kmín mletý,
majoránka,
sůl,
pepř,
máslo,
škrob
Komentáře (2)