Suroviny pro 20 porcí
20porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 359 kJ / 7 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,19 g |
Tuky | 494,07 g |
Vláknina | 33,00 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 6,93 g |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 731,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo, med, cukr a odstavíme. Necháme mírně vychladnout a přidáme vejce rozšlehaná v mléce, vsypeme mouku se sodou a vypracujeme vařečkou hladké těsto. Vyndáme na vál, prohněteme, necháme zakryté fólií chvilku odstát. Zapneme troubu na 180 °C.
Krok 2: Zatím v hrnci rozehřejeme máslo, med a cukr, přidáme nahrubo nasekané ořechy a vše promícháme.
Krok 3: Z těsta vyválíme na pečícím papíru 2 pláty na velikost plechu 32x23 cm. Na jeden (horní) plát natřeme a urovnáme ořechovou hmotu. Každý plát pečeme cca 8-10 minut dozlatava (podle trouby, hlídáme). Necháme na mřížce zcela vychladnout. Poté uděláme krém.
Krok 4: Ušleháme šlehačku. Do šlehací mísy připravíme dle návodu na obalu želatinu, po částech zašleháme tvaroh s cukrem a zakysanou smetanu, nakonec zlehka ručně metličkou vmícháme ušlehanou šlehačku.
Krok 5: Na spodní plát naneseme polovinu krému, uhladíme, poklademe sušenkami Lotus, navrstvíme druhou polovinu krému, uhladíme a zakryjeme ořechovým plátem. Lehce přimáčkneme. Na tácu nebo desce dáme do mikrotenu a uložíme v chladu do druhého dne.
Krok 6: Odřízneme tence okraje a nakrájíme na řezy nebo kostky.
Zveřejněno 26. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové prokládané řezy s ořechovým vrškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zq1R
Moje poznámka
Medové prokládané řezy s ořechovým vrškem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zq1R
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 13 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 22 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
janatka před 1 minutou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 8 minutami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 59 minutami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 1 hodinou
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 2 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 2 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 15 hodinami
Krenex
dragomirac před 16 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
med,
mléko,
vejce,
mouka hladká,
soda jedlá,
ořechy,
arašídy,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
tvaroh plnotučný,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
želatina,
smetana ke šlehání,
sušenky karamelové
Komentáře (5)