Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 335 kJ / 558 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,69 g |
| Tuky | 55,12 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 126 mg |
| Sodík | 253 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 10,43 g |
Postup přípravy
s máslem a plátky lehce poprášené moukou opečeme z obou stran. Krok 2: Maso opečené dozlatova vyndáme stranou a na výpeku orestujeme žampiony, nakrájené na silnější plátky. Krok 3: V kuřecím vývaru vidličkou rozkvedláme hořčici, nalijeme do pánve a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, převaříme a přilijeme smetanu pokojové teploty. Krok 4: Vrátíme maso a vše prohřejeme. Pokud je potřeba, zahustíme omáčku vychlazeným máslem, přidávaným po malých kostičkách. Krok 5: Podáváme s těstovinami nebo bramborou a natrhanou voňavou natí fenyklu nebo nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 28. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí řízek na smetaně se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nn1E
Moje poznámka
Kuřecí řízek na smetaně se žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nn1E
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 1 hodinou
Jemné marokánky
Přidáno před 3 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 4 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 10 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 9 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 10 minutami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 27 minutami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 52 minutami
Bezpracný perník
Fitulka před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 1 hodinou
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 2 hodinami
Bůčkový nářez
Stanas před 2 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 3 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 4 hodinami
Suroviny:
prsní řízek,
olej,
máslo,
koření adžika,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
žampióny,
hořčice plnotučná,
vývar kuřecí,
smetana ke šlehání,
sůl,
máslo,
fenykl
Komentáře (1)