Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 858 kJ / 1 878 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,45 g |
Tuky | 10,62 g |
Vláknina | 24,82 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 103 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 370,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijeme program Základní, velikost bochníku 1000 g, kůrka nejtmavší.
Krok 2: Pokud je třeba, před třetím kynutím z těsta vytáhneme háky a těsto ve formě urovnáme rukou namočenou ve vodě, bude kynout rovnoměrněji.
Krok 3: Po upečení chleba vyklopíme z formy, vytáhneme z něj háky (pokud se již nestalo dříve) a chléb necháme dobře vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 7. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grahamový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0vxK
Moje poznámka
Grahamový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0vxK
Nejnovější recepty
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Salát s jahodami
Přidáno před 10 hodinami
Hranolky z košťálu brokolice
Přidáno před 17 hodinami
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Přidáno 11. 6. 2025 16:14
Rychlý jahodovo-reveňový koláč
Přidáno 11. 6. 2025 14:00
Tvarohové knedlíky s jahodovým pyré a praženou strouhankou
Přidáno 11. 6. 2025 10:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravá jihočeská kulajda
Kajkajak před 2 hodinami
Bezinkový sirup
LeonaVyslouzilova před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
barypb před 4 hodinami
Pikantní tuňáková pomazánka "Franz Josef"
Sahula před 4 hodinami
Tuňáková pomazánka se sýrem a pažitkou
Sahula před 4 hodinami
Domácí tuňáková pomazánka s pažitkou
Sahula před 4 hodinami
Jednoduchá buchta s tvarohem
Jakubka před 8 hodinami
Domácí focaccia
Kakoska před 8 hodinami
Rychlý chléb z formy (bez hnětení)
jitka.kopp před 9 hodinami
Jogurtové muffiny
Fitulka před 10 hodinami
Suroviny:
voda,
podmáslí,
mouka grahamová,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
kmín celý,
sůl,
droždí čerstvé,
kvas žitný
Komentáře (2)