Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka (hrníčková, olejová)

Receptů na bábovku je nespočet a každá rodina má jistě ten svůj. Možná hned několik. My pro vás máme klasiku v podobě olejové hrníčkové bábovky. Recept ocení každý, kdo nerad špiní velké množství nádobí, protože na přípravu budete potřebovat jen velkou mísu a hrnek na odměřování surovin.

Hodnocení receptu je 4,8 (179×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana41

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 850 kJ /
5 223 kcal
Bílkoviny88,36 g
Tuky212,62 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 431 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy729,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Vyšleháme vejce s oběma cukry do pěny. Přidáme ostatní suroviny a vše umícháme šlehačem. Troubu rozehřejeme na 160 °C. Krok 3: Do připravené formy nalijeme přibližně polovinu těsta, do zbytku přidáme kakao, důkladně promícháme a přilijeme do formy. Krok 4: Pečeme asi 40-50 minut. Ke konci kontrolujeme špejlí, zda už je bábovka propečená.

TIP: Jak péct bábovky - oblíbené recepty

Zveřejněno 9. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wk81

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wk81

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (155)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

prima

Vyborny recept 160 stupnu 50 minut presne super fakt.

rychle,jednoduche a moc dobre

Super😋

Je výborná a jednoduchá, tak že ji se mnou pekl vnouček 2 roky a super. U bábovek raději déle a na méně stupňů mám nejraději 160 jinak má tvrdou krustu. Výborná❤️

Jednoduchá, rychlá a dobrá 😋

Vynikající!

Ivanescence: Já taky - peču cca na 170-180 st. oba ohřevy. Jinak k receptu - je pěkný, ale přidávám citronovou kůru a špetku soli, která nemá chybět snad nikde.

Janet.P: předpokládám, že to je teplota pro pečení na horkovzduch. ☺️ Já babovky peču na vyšší teplotu a na horní/dolní ohřev.

Bábovka moc dobrá, ale 160 stupňů je fakt málo..po 50 minutách a zkoušce špejlí je bábovka uprostřed ne vlhká, ale úplně tekutá...takže jsem zvýšila teplotu na 180 a nechala ještě 15 minut a je moc krásná a šla krásně a lehce vyklopit 🙂👍

Jak tu můžete všichni pět chválu? Je tam ohromné množství oleje, to jsem navíc přidala ještě hrníček mouky oproti receptu, stejně je to příliš olejové, bábovka je uvnitř měkká i po dlouhé době, trouba začoudila půlku bytu. Rozhodně NEDOPORUČUJI!:no::no::no::no::no::no:

Edit: už vím čím to je, když dáte dvě bábovky a pak zpět množství na 1 bábovku tak se množství změní z 3/4 hrnku oleje na 3 hrnky! oleje!!!!!!

Alternativně těsto naliju do vymazaného a hr. moukou vysypaného pekáčku. Po 15 - 20 ti minutách mám placku, ze které rozkrájím řezy buď jen tak, nebo ješte rozkrojené a spojené marmeládou. Na vrch mohou být ještě ozdobené krémem nebo šlehačkou, podle příležitosti.

Vynikající bábovka! Je vláčná a rychle hotová. Chutnala celé rodině.<3

Rychlá, vláčná, prostě dobrá bábovka ????

Bábovka je famozní. Jen jsem přidala trochu rum a citr .kůru

Bábovka je krásně vláčná a nedrobí se :-)

Jednoducha babovka.kdyz jsme sami chlapi na chalupe tak je za hodku hotova a za hodku a pul snezena????????

Jednoduchý recept na výbornou bábovku. Doporučuji. :-)

Výborná klasická bábovka, která se chuťově velmi podobá té od mojí babičky :) Naprosto jednoduchý recept se super výsledkem :yes: Těsto jsem měla tak akorát, husté, ale stále tekuté. Možná dávejte pozor na velikost hrnku, já jsem použila hrníčkové odměrky :-8

Bábovka značně jednoduchá a přitom svou skvělou jemnou chutí naprosto srovnatelná s těmi náročnějšími. Jinou v podstatě nepeču, všem moc chutná ;-). Člověk by neřekl, že takto jednoduchý recept dopadne tak skvěle :-K:yes:

Tématické fráze:
hrníčková bábovka, olejová bábovka, olejová bábovka nejlepší, babovka hrnickova, babovka, babovka s olejem, bábovka hrničková recept, olejová bábovka recept, bábovka olejová, recept na bábovku, recept na olejovou bábovku, výborná tvarohová bábovka hrníčková, tvarohová babovka s olejem, dobrá olejová bábovka recept, olejová buchta hrníčková, bábovka recept, hrníčková bábovka recept, nejlepší olejová bábovka, hrnkova babovka, rychla babovka hrnickova

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, prášek do pečiva, cukr vanilkový, vejce, olej, mléko, kakao, sádlo, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu