Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 391 kJ / 333 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 0,28 g |
| Vláknina | 3,77 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 9 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 44,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře stáhneme z kůže, oddělená stehna a prsa překrojíme na půl, tím získáme 8 kousků. Zbytek s kůží schováme na pozdější použití, třeba do vývaru.
Papriku očistíme, pokrájíme na hranolky, jarní cibulku i s natí na kolečka a česnek utřeme. Krok 2: Do pomalého hrnce dáme krájená rajčata, portské víno, tymián, sůl, pepř, bílou část jarní cibulky, cukr, sójovou omáčku, kečup, česnek, vše promícháme a přidáme kousky kuřete. Ještě jednou promícháme. Krok 3: Nastavíme hrnec na LOW 6 hodin.
Po 6 hodinách přidáme scezené žampiony, papriku a rozmíchaný škrob s trochou vody.
Necháme ještě 1 hodinu pomalit. Krok 4: Hotové ochutnáme, je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme zdobené zelenou částí jarní cibulky a trochou čerstvého tymiánu.
Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše, nebo i těstoviny. Já volila tarhoňu.
Papriku očistíme, pokrájíme na hranolky, jarní cibulku i s natí na kolečka a česnek utřeme. Krok 2: Do pomalého hrnce dáme krájená rajčata, portské víno, tymián, sůl, pepř, bílou část jarní cibulky, cukr, sójovou omáčku, kečup, česnek, vše promícháme a přidáme kousky kuřete. Ještě jednou promícháme. Krok 3: Nastavíme hrnec na LOW 6 hodin.
Po 6 hodinách přidáme scezené žampiony, papriku a rozmíchaný škrob s trochou vody.
Necháme ještě 1 hodinu pomalit. Krok 4: Hotové ochutnáme, je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme zdobené zelenou částí jarní cibulky a trochou čerstvého tymiánu.
Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše, nebo i těstoviny. Já volila tarhoňu.
Zveřejněno 31. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na žampionech s portským vínem a s čerstvým tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vG7L
Moje poznámka
Kuře na žampionech s portským vínem a s čerstvým tymiánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vG7L
Nejnovější recepty
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 1 hodinou
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 4 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 5 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 6 hodinami
Kari korma
Přidáno před 14 hodinami
Plněná červená řepa
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka šup-šup
Danulka52 před 44 minutami
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 1 hodinou
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 2 hodinami
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 2 hodinami
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 2 hodinami
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 2 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 6 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 14 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 14 hodinami
Suroviny:
kuře,
žampióny,
rajče,
víno portské,
kečup sladký,
cukr třtinový,
omáčka sojová,
česnek,
tymián čerstvý,
paprika,
cibulka jarní,
sůl,
pepř,
škrob kukuřičný
Komentáře (6)
( a možná do názvu přidat v PH....)
Ale samozřejmě