Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkové šneky

Pečivo ve formě šneků ve slané i sladké formě získává stále větší oblibu. Pomocí tohoto receptu připravíte kynuté těsto s pudinkovou náplní, ochucené rozinkami namočenými v rumu. Pro děti můžete rozinky namočit do citronové šťávy.

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

22 šneků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 299 kJ /
1 745 kcal
Bílkoviny53,75 g
Tuky35,31 g
Vláknina9,10 g
Cholesterol 334 mg
Sodík 669 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy287,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme. Ručně nebo pomocí robota vypracujeme hladké těsto. Těsto dáme asi na půl hodiny kynout na teplé místo. Krok 2: Mezitím uvaříme pudink. Z pudinkového prášku, mléka a cukru připravíme pudink dle návodu na obalu. Hotový pudink ochutíme lžící rumu a necháme ho za občasného promíchání trochu vychladnout. Krok 3: Troubu rozehřejeme na 180 °C. Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme na plát asi 30 × 20 cm. Krok 5: Plát potřeme pudinkem a posypeme rozinkami (nejlépe předem namočenými v rumu) a smotáme jako roládu. Krok 6: Ostrým nožem, ale ještě lépe nití, roládu nakrájíme (jako knedlík) na plátky silné 1,5 cm. Krok 7: Jednotlivé šneky rozložíme na 2 plechy vyložené pečicím papírem. Krok 8: Ve zbylé polovině vejce rozšleháme lžičku vanilkového cukru a lžičku mléka. Vzniklou směsí šneky potřeme. Krok 9: Na plechu necháme kynout dalších asi 15 minut. Poté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 15-20 minut dozlatova.

TIP: Jak péct dva plechy najednou

Zveřejněno 16. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pudinkové šneky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/29nz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pudinkové šneky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/29nz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Super 👍

Výborné :-8

Jsou luxusní😋Děkuji za recept👍

katahorejsii: Mohu se zeptat, kolik jste na 1 puding dala tvarohu? Děkuji.

Výborné :-) Jen jsem neměla máslo,tak jsem tam dala sádlo a je to mňam :-)

Výborné. :-K Některé jsem lehce posypala skořicí a třtinovým cukrem.:yes:

uzasny recepticek a u nas boduje tahle mnaminka :yes::-Q<3:-)

To byla ale dobrota rychlé a výborné upečené jsem ještě potřela máslem s rumem a pecka moc děkuji :-*:-*:-*:-*jo a do pudinku jsem zamíchala tvaroh všem doporučuji :yes::yes::yes:

Vyzkoušela jsem a nebylo to špatné.Jen příště asi udělám pudink malinko řidší,nešel mi skoro ani namazat a šneky nakrájím širší,aby byly více nadýchané :-8 I tak dávám bodík :yes:

Tématické fráze:
pudinkové šneky, recept na pudinkové šneky, šneci s pudinkem, pudingoví šneci, šneky s pudinkem, kynuti šneci s pudinkem, vanilkový šneci, kynutý pudinkový šneci, pudingový šneci, šneci s pudinkem a rozinkami, šnek s pudinkem, kynuté šneky s pudinkem, rozinkový šnek recept, vanilkovy šnek, pudingove sneky, kynuté pudinkové šneky, rozinkový šnek, recept na kynuté šneky s pudinkem, hruškovy šneci s pudinkem, tn.cz recepty láďa hruška pudinkové šneky

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, máslo, droždí čerstvé, mléko, sůl, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr krystal, rum, rozinky v rumu, vejce, cukr vanilkový, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu