

Šneky z mandlového kynutého těsta
Suroviny
- 50 ml vody
- 50 g cukru
- vanilkový cukr
- 60 g rozpuštěné a prochladlé Hery
- žloutek (+ bílek na potření pečiva před pečením)
- špetka soli
- 12 g droždí (nebo lžičku sušeného)
- 40 g mletých (strouhaných) neloupaných mandlí
- 350 g hladké mouky
Postup přípravy receptu
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na dílky a tvarujeme. (Pekla jsem z něj Mikuláše, čerta i šneky).
Z každého dílku uděláme váleček, s jednou stranou zužující se.
Zúženou stranu válečkem mírně rozválíme až k "hlavičce" a od "ocásku" ji k hlavičce svineme.
Nůžkami na hlavičce hlubokým nástřihem vytvarujeme růžky a hodně je odtáhneme od hlavičky.
Šneky necháme nakynout na plechu s pečící fólií, potřeme bílkem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
Syrové těsto chutná jako těsto na vanilkové rohlíčky :-)
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Šneky z mandlového kynutého těsta
-
Fajn
Ukládám
-
Tak jak ty potvory nesnáším na zahradě, tak ty tvoje snášet budu velmi ráda.
-
Tak to fakt nemá chybu
-
k nakousnutí
-
Jako živí
-
Jejda, to jsou krásní šneči
+5
-
No jo, zase budu asi zaměstnaná!
-
-
jééé...krásní šnečci...+2
-
Cathleen
ty jsou krásní
prvního bodíka posílám a ukládám na vyzkoušení