Cuketová nádivka od Karol
Cuketová nádivka zasytí. I odpůrcům zeleniny v této formě zachutná. Podle toho, jak moc jí dopřejeme při přípravě uzené maso či salám a jak moc jí okořeníme, se bude i podávat. Dá se jíst samotná nebo doplnit chlebem, hořčicí či křenem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 411 kJ / 815 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,23 g |
| Tuky | 46,05 g |
| Vláknina | 12,85 g |
| Cholesterol | 584 mg |
| Sodík | 2,87 g |
| Sůl | 6,82 g |
| Sacharidy | 29,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větší cuketu oloupeme a zbavíme středů se semeny. Menší necháme se slupkou i středy. Nastrouháme na hrubo či najemno. Trošku osolíme. Necháme chvíli odstát aby se cuketa zbavila přebytečné vody.
Krok 2: Housky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Necháme mléko vsáknout.
Krok 3: Mezitím oloupeme a nastrouháme česnek. Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Uzené maso či uzeninu nakrájíme.
Krok 4: Osmahneme na sádle cibuli, salám a uzené. Necháme trochu vychladnout.
Krok 5: Sádlem vymažeme vhodný pekáč. Včas předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 6: K cuketě zbavené přebytečné vody přidáme opečenou směs cibule a uzenin, česnek a podle chuti i majoránku. Vše dobře promícháme a okořeníme pepřem a solí. Přidáme vymačkanou housku z mléka a vejce. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Krok 7: Urovnáme do pekáčku, zasypeme strouhaným sýrem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova zhruba 30 minut. Chutnější je více vypečená.
Krok 8: Podáváme podle vlastní chuti s hořčicí, chlebem, křenem.
Zveřejněno 7. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová nádivka od Karol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR2jE
Moje poznámka
Cuketová nádivka od Karol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR2jE
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 16 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 21 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 8 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 8 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 9 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Suroviny:
cuketa,
sýr tvrdý,
vejce,
houska,
maso uzené,
salám měkký,
cibule,
česnek,
mléko,
strouhanka,
pepř mletý,
majoránka,
sůl,
sádlo,
hořčice,
křen,
chléb
Komentáře (4)