Sirup švestkovka
Pokud máte velkou úrodu švestek, vyzkoušejte z nich připravit tento vynikající sirup. Na přípravě není nic složitého a stačí vám jen pár surovin. Sirup si vychutnáte zředěný studenou vodou, nebo ho zalijte horkou vodou a dejte si ho místo čaje.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 659 kJ / 2 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,33 g |
Tuky | 0,74 g |
Vláknina | 4,39 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 512,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky omyjeme a vypeckujeme. Poté je rozmačkáme a potopíme do převařené studené vody tak, aby byly ponořené pod vodou. Dáme na 2 dny do lednice.
Krok 2: Po dvou dnech přidáme cukr. Zahřejeme, až se cukr rozpustí a poté vypneme. Do směsi vymačkáme citronovou šťávu. Pokud chceme sirup uchovat delší dobu, přidáme trochu kyseliny citronové.
Krok 3: Směs necháme trochu vychladnout a poté pasírujeme přes sítko a naplníme do lahví.
Zveřejněno 10. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup švestkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823gL
Moje poznámka
Sirup švestkovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/823gL
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 7 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 7 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 7 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 7 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na nejlepší pečené kuře podle Zdeňka Pohlreicha: Maso nikdy neomývejte a pečte je vždy ze dvou stran, radí šéfkuchař
Tereza z Peče celá země pokřtila svou detektivku s recepty: Nechyběli kamarádi ze soutěže, Míša Landová ani kriminalista
Lékárna.cz: Jak vybrat správné proteinové produkty a na co si dát pozor
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 7 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 10 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 10 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 10 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 12 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 13 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 14 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 16 hodinami
Vaňkova česnečka
gabikka 20. 10. 2024 20:22
Suroviny:
švestky,
cukr,
citron,
kyselina citronová
Komentáře (4)