Sulc
Sulc není na první pohled příliš vzhledné jídlo. V některých rodinách ale patří ke stálicím na stole po celý rok. Je levný, má benefity pro klouby a dá se dochutit ke spokojenosti strávníků. Možná se stanete jeho příznivci i vy.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 381 kJ / 91 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 3,16 g | 
| Tuky | 0,58 g | 
| Vláknina | 12,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 85 mg | 
| Sůl | 0,16 g | 
| Sacharidy | 14,68 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Omyté a očištěné nožičky vaříme cca 3 hodiny v neosolené vodě zcela doměkka. Před koncem přidáme cibuli, celer, pepř a sůl.
	Krok 2: Správně uvařené nožičky se rozpadají na drobné části. Slijeme silný vývar. Přelijeme do vhodné nádoby a necháme ztuhnout na sulc.
	Krok 3: Zcezené maso i kůstky z nožiček dáme do pekáčku, trochu podlijeme, okmínujeme a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 30 minut dozlatova.
	Krok 4: Sulc podáváme s chlebem, octem a posypaný čerstvou cibulí. Vypečené maso je chutné s hořčicí, křenem a opět s chlebem.
Zveřejněno 17. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Sulc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Q5X
Moje poznámka
					
				
Sulc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Q5X
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Suroviny:
						
							nožička vepřová, 
						
						
							cibule, 
						
						
							celer, 
						
						
							pepř, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
Komentáře (3)