Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 797 kJ / 190 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,98 g |
Tuky | 0,37 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 38,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci na sádle (oleji) necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, poté přidáme čerstvé houby. Pokud přidáváme sušené houby, namočíme je do vody nejlépe den před přípravou bramboračky. Sušené houby pustí hnědou šťávu, kterou použijeme do bramboračky.
Krok 2: Přidáme nakrájenou zeleninu, brambory, bobkový list, nové koření a dolijeme vodou. Osolíme, opepříme a necháme vařit do změknutí brambor a zeleniny. Pokud je potřeba, zahustíme jíškou.
Krok 3: Hrnec odstavíme a dochutíme majoránkou, česnekem atd. Na ozdobení dáme nať z petržele. Já dávám i do polévky.
Zveřejněno 16. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka podle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Lpr
Moje poznámka
Bramboračka podle mne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Lpr
Nejnovější recepty
Jahodový jogurt
Přidáno před 16 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 23 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Bramborové chipsy z HF
Přidáno 13. 6. 2025 06:00
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 1 hodinou
Vaječná pomazánka
Valis před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 1 hodinou
Květáková polévka s koprem
Valis před 2 hodinami
Jednoduché langoše
Veronika_1 před 2 hodinami
Jihočeská kulajda
misak2 před 3 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Drejka741 před 3 hodinami
Kuřecí prsa na žampionech
Popelka888 před 5 hodinami
Perníková roláda
Chmelova před 5 hodinami
Koprová polévka
Radka61 před 8 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka z čerstvých hub
Suroviny:
sádlo,
cibule,
brambory,
zelenina kořenová,
houby čerstvé,
sůl,
pepř,
majoránka,
česnek,
koření nové koření,
bobkový list,
petržel
Komentáře (3)