Vepřový guláš s bramboráky
Gulášek a pivo? A co takhle skvělý gulášek, křupavé dobře ochucené bramboráky a k tomu to pivečko? Jestli jste dostali právě na něco takového chuť, tak následujte náš recept. Vepřový guláš s bramboráky je správná volba.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 567 kJ / 2 525 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 165,75 g |
| Tuky | 51,06 g |
| Vláknina | 66,24 g |
| Cholesterol | 732 mg |
| Sodík | 626 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 325,40 g |
Postup přípravy
Přidáme maso a necháme zatáhnout. Krok 4: Po zatáhnutí přidáme sůl, pepř a protlak. Protlak necháme cca 5-10 minut restovat společně s masem, tím se zbaví kyselosti. Krok 5: Zalijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené. Krok 6: Pod pokličkou necháme dusit cca 10 minut, poté přidáme utřený česnek a majoránku. Přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí masa. Krok 7: Když je maso měkké, dáme ho stranou a omáčku zahustíme chlebem, bramborou nebo jíškou. Krok 8: Omáčku dokořeníme, pokud je potřeba a maso vrátíme zpátky do hrnce a necháme ho prohřát. Krok 9: Bramboráky připravíme tak, že očistíme brambory a nastrouháme je v poměru 1:1 na malých a velkých slzách struhadla. Krok 10: K bramborám ihned přidáme vejce, mouku, česnek, majoránku a dochutíme solí a pepřem. Krok 11: Bramboráky smažíme na menší vrstvě oleje dozlatova. Krok 12: Přebytečný tuk, můžeme odsát kuchyňskými utěrkami.
Zveřejněno 26. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový guláš s bramboráky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/316ox
Moje poznámka
Vepřový guláš s bramboráky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/316ox
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 12 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 23 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 11 minutami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 12 minutami
Majonézové rohlíky
Annanas před 12 minutami
Banánové sušenky
Annanas před 14 minutami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 42 minutami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 51 minutami
Sýrovo - kuřecí placičky
Sahula před 2 hodinami
Vepřová játra dušená
Sahula před 2 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Sahula před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
karlos.86 před 2 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
sádlo,
paprika čerstvá červená,
protlak rajčatový,
česnek,
majoránka,
pepř,
chléb,
brambory,
vejce,
mouka hladká,
majoránka,
česnek,
pepř,
olej
Komentáře (4)
Přeji Vám krásný víkend.