Králík Dáša podle Valerie Zawadské
Králičí maso je velmi jemné a musíme jej pečlivě připravit, aby nebylo vysušené. V tomto receptu je králík marinovaný v olejové směsi česneku, cibule a koření. Po dvou dnech marinování jej upečeme a z výpeku uděláme omáčku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 897 kJ / 2 126 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,38 g |
| Tuky | 210,50 g |
| Vláknina | 17,18 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,86 g |
| Sůl | 4,60 g |
| Sacharidy | 45,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, přidáme prolisovaný česnek, hořčici, kečup, paprikovou pastu, vodu, olej a tymián. Promícháme.
Krok 2: Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme do mísy s marinádou a obalíme ho v ní. Mísu zavřeme víkem a uložíme na 2 dny do lednice, ale během této doby králíka několikrát obrátíme.
Krok 3: Po dvou dnech dáme králíka i s marinádou do trouby a pečeme na 200 °C doměkka.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme a omáčku tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Podáváme s karlovarským nebo bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 28. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík Dáša podle Valerie Zawadské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkYG2
Moje poznámka
Králík Dáša podle Valerie Zawadské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkYG2
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 12 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
Sojkal před 21 minutami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 1 hodinou
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
MonikaHo před 2 hodinami
Uherská pěna
Daami před 3 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 4 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 4 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 5 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 5 hodinami
Suroviny:
králík,
cibule,
česnek,
hořčice plnotučná,
kečup sladký,
voda,
olej,
pasta papriková,
sůl,
pepř mletý,
tymián
Komentáře (7)
Zachovala jsem název, je možné si recept podle názvu najít na internetu na videu.