Luxusní svařák z francouzského likérového vína
Svařené víno především potěší a zahřeje. A to nejen proto, že je teplé, ale prohřátí pomůže i alkohol obsažený ve víně. Ten působí na cévy a napomáhá rychlejšímu proudění krve v těle. Pocit tepla dodává i přidané koření: skořice, hřebíček, badyán.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 322 kJ / 77 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,20 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 3,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme suroviny - u pomeranče a citronu odkrojíme kůru. Pro tento rychlý svařák to asi nebude problém, ale při dlouhém louhování by mohl svařák zhořknout.
Krok 2: Nalijeme do kastrůlku 100 ml vody a 100 ml Pineau des Charentes. Raději tmavší, plnější a sladší Pineau. Přidáme ostatní suroviny a přiveďeme k varu.
Krok 3: Hned jak začne svařák bublat (nebo těsně před začátkem varu), stáhneme na minimum a přikryjeme pokličkou. Necháme ohřívat minimálně 15 minut. Pokud nechceme nechat dojít svařák až k bodu varu, ohříváme do 70 °C alespoň 20 minut.
Zveřejněno 21. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Luxusní svařák z francouzského likérového vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R0Py
Moje poznámka
Luxusní svařák z francouzského likérového vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R0Py
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 20 minutami
Likérové kávy
Přidáno před 5 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 16 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
tomstny před 14 minutami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 21 minutami
Nejlepší langoše
LUCAH před 2 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 2 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 2 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 3 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 3 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 3 hodinami
Likérové špičky
Klanic před 4 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 4 hodinami
Suroviny:
koření hřebíček,
skořice,
citron,
pomeranče,
víno,
voda,
badyán
Komentáře (2)