Zeleninová pomazánka s tofu
Tofu obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Díky své neutrální chuti je jeho využití opravdu pestré, ať už v studené, nebo v teplé kuchyni. Vyzkoušejte z něj připravit třeba výbornou pomazánku s restovanou zeleninou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 372 kJ / 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,88 g |
Tuky | 18,08 g |
Vláknina | 11,26 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 95 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 32,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev, petržel, brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Tofu nastrouháme.
Krok 2: Cibuli oloupeme nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky.
Krok 3: Na rozpáleném oleji s máslem orestujeme dozlatova cibuli.
Krok 4: Přidáme česnek a nastrouhanou zeleninu. Osolíme, opepříme a orestujeme. Pokud je třeba, tak malinko podlijeme vodou.
Krok 5: Poté vmícháme nastrouhané tofu a ještě chvíli restujeme.
Krok 6: Rozmixujeme tyčovým mixérem a necháme vychladnout.
Zveřejněno 15. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová pomazánka s tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBPWn
Moje poznámka
Zeleninová pomazánka s tofu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBPWn
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Suroviny:
mrkev,
petržel,
brambory,
cibule,
česnek,
tofu bílé,
sůl,
pepř mletý,
olej,
máslo
Komentáře (1)