Zeleninové ražniči s tofu

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 40 min + marinovanie 6 porcí Bezmasá jídla 10 názorů

Suroviny

500 g bílého tofu
2 stonky řapíkatého celeru
1 masité rajče
4 menší cibule
5 menších brambor
mletý pepř černý
mletá paprika
olivový olej
sůl
majoránka
sójová omáčka
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tofu narežeme na hranolčeky, ktoré sa dajú napichovať. Posypeme mletým čiernym korením, mletou paprikou, rascou, majoránkou, polejeme sójovou omáčkou a premiešame. Uložíme do chladničky aspoň na 4 hod. Občas premiešame.

  2. Očistené zemiaky narežeme na 0,5 cm hrubé kolieska, osolíme, pridáme mletú rascu a 2 lyžice oleja a premiešame. Necháme stáť 30 minút.

  3. Zelerové stopky, paradajky narežeme na kúsky, cibuľu na kolieska. Potom napichujeme striedavo všetky suroviny na ihly alebo špajle, do vyčerpania zásob.

  4. Všetky ihly uložíme na olejom vytretý alobal vedľa seba ( spolu, nie každý zvlášť ) a dobre zabalené preložíme na pekáč. Pečieme na 180°C 30 minút. Potom otvoríme a zapečieme ešte 5 minút.
    Podávame teplé so zeleninovým šalátom.

Poznámka

Inšpirovala som sa v knihe "Nový tofu receptár".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 107 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninové ražniči s tofu

Tématické fráze: vegetarianske raznici recepty z tofu recepty z tofu se zeleninou ražniči bezmase raznici tofu recepty tofu recept vegeterianske raznici recept na tofu raznici s cuketou a tofu zeleninové tofu recepty ražniči pro pro vegetariány raznici recepty recepty s tofu co ze zeleninového tofu? tofu ražniči veg. tofu s zeleninou recept z tofu recept na vegetarianské ražničí cibulove raznici