Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Chřestová sezona je v plném proudu na jaře. Křupavé zelené výhonky stačí lehce podusit, aby si zachovaly svoji svěží jarní barvu. Přelité jemnou sýrovou omáčkou s akcentem medvědího česneku je doplníme ještě kousky lososa.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 535 kJ / 1 562 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 139,59 g |
| Tuky | 97,96 g |
| Vláknina | 0,80 g |
| Cholesterol | 399 mg |
| Sodík | 2,70 g |
| Sůl | 6,50 g |
| Sacharidy | 30,10 g |
Postup přípravy
a opepřené porce lososa. Vkládáme do pánve nejprve kůží dolů a přitiskneme obracečkou, aby se opékaly porce stejnoměrně. Po 3 minutách otočíme kůží nahoru a dopečeme opět cca 3 minuty na střední teplotě. Krok 4: Opečené porce lososa vyndáme na ohřátý talíř a zakryté alobalem necháme odpočinout. Krok 5: Zatím do téže pánve dáme očištěný a dřevnatých konců zbavený chřest, podlijeme lehce mírně osolenou vroucí vodou a zakryjeme poklicí. Na střední teplotě podusíme cca 2-3 minuty. Krok 6: Vařený chřest vyndáme, rozdělíme na talíře opepříme a zakápneme olivovým olejem. Chřest přelijeme sýrovo-česnekovou omáčkou a na ni poklademe porce lososa, kůží nahoru. Můžeme zakápnout limetovou šťávou.
Zveřejněno 25. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXQ7
Moje poznámka
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpXQ7
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 30 minutami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 3 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 4 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 4 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl,
pepř mletý,
ghee,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
pesto z medvědího česneku,
sýr,
sýr tavený,
parmazán,
chřest zelený,
sůl,
olej olivový,
Komentáře (3)