Květákové kung pao
Využijte první sklizené tuzemské čerstvé květáky na přípravu jednoduchého zeleninového jídla. Zkuste je připravit méně tradičně, s akcentem asijské kuchyně. Suroviny jsou dostupné a příprava je velmi rychlá a snadná.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 080 kJ / 497 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,97 g |
Tuky | 27,81 g |
Vláknina | 1,97 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,73 g |
Sůl | 11,21 g |
Sacharidy | 55,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozebraný na malé růžičky krátce cca 3 minuty povaříme v osolené vodě, slijeme propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V misce obalíme růžičky ve směsi kokosového mléka a sójové omáčky tamari. Dobře protřepeme, aby se všechny růžičky obalily.
Krok 2: Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej, růžičky poprášíme solamylem a obalené opečeme v pánvi ze všech stran dozlatova. Zatím v malé mističce smícháme z uvedených surovin omáčku.
Krok 3: K opečenému květáku na pánvi přidáme sezamový olej, nasekaný česnek, zázvor, chilli, bílou nasekanou část cibulek a necháme rozvonět.
Krok 4: Přilijeme omáčku, dle potřeby podlijeme 2-3 lžícemi vody, vše promícháme a zahustíme lžičkou solamylu rozmíchaného ve lžíci vody. Dochutíme a necháme přejít varem.
Krok 5: Podáváme s rýží, posypané arašídy a zelenou natí cibulky a koriandru.
Zveřejněno 21. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákové kung pao
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2gY
Moje poznámka
Květákové kung pao
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ2gY
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 14 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 17 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 3 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 5 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 6 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 8 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 9 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 9 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 10 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 11 hodinami
Suroviny:
květák,
sůl,
mléko kokosové,
solamyl,
olej olivový,
olej sezamový,
česnek,
zázvor čerstvý,
chilli paprika čerstvá,
omáčka sojová,
med,
ocet rýžový,
pepř mletý,
chilli paprika čerstvá,
koriandr,
cibulka jarní,
arašídy
Komentáře (7)