Tmavší cibulačka
Tato bohatá a aromatická polévka, připravovaná pomalým karamelizováním cibule až do lehkého připálení, přináší jedinečný chuťový zážitek. Připravte si tento recept a objevte nové dimenze vaší oblíbené cibulačky!
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 211 kJ / 767 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,75 g |
| Tuky | 56,01 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 48 mg |
| Sodík | 514 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 52,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozpáleném sádle vypražíme nadrobno nakrájený špek spolu s cibulí až k lehkému přichycení cibule ke dnu hrnce. Známe z postupu u gulášů kvůli chuti.
Krok 2: Vše zaprášíme moukou a chvilku mícháme ode dna. Přilijeme vodu, přidáme koření a prolisovaný česnek s najemno nastrouhaným bramborem. Vše vaříme do zhoustnutí způsobeného škrobem z brambory. Po polévky vložíme celou pomačkanou větvičku libečku a curry koření.
Krok 3: Připálená cibulačka nezní nejlépe, ale věřte, že připálená chuť se rozplyne do pikantérie spolu se všemi ingrediencemi, včetně curry, které zde rovněž není poznat.
Zveřejněno 7. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tmavší cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x9Yn
Moje poznámka
Tmavší cibulačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x9Yn
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové laskonky
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bůčkový nářez
Stanas před 15 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 1 hodinou
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 2 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 2 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 2 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 3 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 3 hodinami
Vánočka II
boomgo před 3 hodinami
Suroviny:
cibule,
brambory,
sádlo,
špek uzený,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
koření,
česnek,
voda,
libeček,
sůl
Komentáře (3)