Skořicový ovocný koláč
Tento koláč spojuje jemné těsto s lahodnou směsí čerstvého ovoce a aromatické skořice, čímž vytváří dokonalou harmonii chutí. Ideální pro rodinné setkání, oslavu nebo jen tak ke kávě či čaji.
Suroviny pro 1 plech
1 menší plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 224 kJ / 2 683 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,78 g |
| Tuky | 122,12 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 845 mg |
| Sodík | 352 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 341,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Plech nebo formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Vyšleháme do pěny celá vejce s cukry. Po vyšlehání přidáme zakysanou smetanu, rozpuštěné vlažné máslo a promícháme. Krok 3: Přidáme mouku s míchanou s práškem do pečiva a jemně promícháme, aby nám zůstalo pěkně nadýchané těsto. Krok 4: Vlijeme do menšího plechu či dortové formy o průměru 26 cm.
Poklademe libovolným ovocem. Nejlepší jsou čerstvé trnky (švestky), ale může být i jiné ovoce. Krok 5: Zasypeme drobenkou kterou jsme připravili smícháním polohrubé mouky, moučkového cukru, másla a skořice. Krok 6: Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů, pečeme asi 45 minut. Teplota i délka pečení je orientační, protože každá trouba peče jinak. Krok 7: Po upečení, kdo má rád, může ještě pro zjemnění a vůni koláče, trochu drobenku pokapat rozehřátým máslem, smíchaným s troškou rumu.
Plech nebo formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Vyšleháme do pěny celá vejce s cukry. Po vyšlehání přidáme zakysanou smetanu, rozpuštěné vlažné máslo a promícháme. Krok 3: Přidáme mouku s míchanou s práškem do pečiva a jemně promícháme, aby nám zůstalo pěkně nadýchané těsto. Krok 4: Vlijeme do menšího plechu či dortové formy o průměru 26 cm.
Poklademe libovolným ovocem. Nejlepší jsou čerstvé trnky (švestky), ale může být i jiné ovoce. Krok 5: Zasypeme drobenkou kterou jsme připravili smícháním polohrubé mouky, moučkového cukru, másla a skořice. Krok 6: Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů, pečeme asi 45 minut. Teplota i délka pečení je orientační, protože každá trouba peče jinak. Krok 7: Po upečení, kdo má rád, může ještě pro zjemnění a vůni koláče, trochu drobenku pokapat rozehřátým máslem, smíchaným s troškou rumu.
Zveřejněno 4. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skořicový ovocný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6PEP
Moje poznámka
Skořicový ovocný koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6PEP
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 28 sekundami
Likérové kávy
Přidáno před 5 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 16 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší langoše
LUCAH před 1 hodinou
Posvícenské ořechy
brtna před 1 hodinou
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 2 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 2 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 3 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 3 hodinami
Likérové špičky
Klanic před 3 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 3 hodinami
Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
barypb před 4 hodinami
Rohlíčky z tatranek
jaroko před 4 hodinami
Suroviny:
smetana zakysaná,
cukr krupice,
cukr skořice,
vejce,
máslo,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo,
skořice,
ovoce,
tuk,
mouka
Komentáře (4)